Indijas policija atklāj uguni uz pūli Manipuras štatā; vismaz divi cilvēki nogalināti

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vismaz divi cilvēki nogalināti un vairāki desmiti ievainoti, kad Manipuras štatā Indijas ziemeļaustrumos drošības spēki ceturtdienas vakarā atklāja uguni uz vardarbīgu pūli.

Policija paziņoja, ka saniknots pūlis, kurā bija līdz 400 cilvēkiem, iebruka valdības kompleksā, kur atrodas policijas priekšnieka birojs, kā arī rajona administrācija. Protestētāji pieprasīja atjaunot amatā kādu atstādinātu policistu, kurš uzņēma pašbildi ar kaujinieku grupu. Kā ziņo vietējie mediji, policists pieder pie kuki cilts kopienas.

"Viņi uzkāpa uz vārtiem un pārkāpa pāri kompleksa mūriem. Tika aizdedzinātas vairākas automašīnas, bet vēlāk naktī tika aizdedzināta komisāra vietnieka dienesta rezidence," ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstījusi kāda augsta ranga policijas amatpersona.

Drošības spēki reaģēja uz pūli, "izšaujot asaru gāzes šāviņus, lai kontrolētu situāciju," Manipuras policija raksta sociālās saziņas vietnē "X".

Sākumā tika izšauta asaru gāze, mēģinot izkliedēt pūli, bet pēc tam policisti atklāja uguni ar kaujas munīciju, norādīja amatpersona, lūdzot saglabāt anonimitāti.

Savukārt štata pamatiedzīvotāju cilšu līderu foruma pārstāvis Ginza Vualzongs aģentūrai AFP pastāstījis, ka trīs cilvēki gājuši bojā un vēl 25 cilvēki ir smagi ievainoti. "Teritorijā ir pilnībā slēgta satiksme, tāpēc nav kustības," viņš piebilda. Tikmēr aģentūra "Reuters" ziņo, ka divi cilvēki gājuši bojā un 25 ievainoti.

Forums apsūdzējis rajona policijas priekšnieku Šivanandu Survi, kurš izdeva rīkojumu par pūļa apturēšanu, diskriminācijā un pieprasījis viņam 24 stundu laikā atstāt Čuračandpuru.

Varasiestādes uz nākamajām piecām dienām atslēgušas mobilā interneta pakalpojumus Čuračandpuras rajonā.

Kopš pagājušā gada maija turpinās sadursmes starp kuki un meitei kopienām. Abām kopienām ir atšķirīga reliģiskā piederība, tomēr pēdējās sadursmes saistītas ar ekonomiskiem ieguvumiem un kultūras atšķirībām. Sadursmēs šajā laikā nometnēs patvērumu meklējuši tūkstošiem cilvēku un vairāk nekā 200 cilvēku ir nogalināti.

Čuračandpurā mīt kuki, un tā bija viena no pirmajām vietām, kur pērn izcēlās etniskās sadursmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu