Trampam par krāpšanos jāmaksā 355 miljoni dolāru (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam Ņujorkas civillietā saistībā ar apsūdzībām krāpšanā ir piespriests naudas sods 364 miljonu dolāru apmērā, kas ir 337 miljonu eiro ekvivalents. Tiesa arī nolēma, ka viņa dēli Ēriks Tramps un Donalds Tramps juniors divus gadus nedrīkst strādāt par vadītājiem vai direktoriem kādā Ņujorkas uzņēmumā.

"Tiesa ar šo aizliedz Donaldam Trampam trīs gadus pildīt jebkuras Ņujorkas korporācijas vai citas juridiskas struktūras Ņujorkā vadītāja vai direktora pienākumus," savā nolēmumā rakstīja tiesnesis Artūrs Engorons, piespriežot Trampam samaksāt 354 868 768 dolārus.

Tiesnesis atzina, ka Tramps gadiem ilgi izmantojis shēmu, kuras mērķis bija maldināt bankas un citus ar finanšu pārskatiem, kas uzpūta bijušā prezidenta bagātību.

Tiesnesis nolēmis, ka bijušais prezidents uzpūtis savu bagātību finanšu pārskatos, kas tika sniegti bankām, apdrošinātājiem un citiem, lai slēgtu darījumus un dabūtu kredītus.

Tiesnesis pieņēma lēmumu pēc 2,5 mēnešus ilgas tiesas prāvas, kurā republikāņu prezidenta amata kandidāts zem zvēresta apgalvoja, ka viņš esot kļuvis par upuri negodīgai tiesu sistēmai.

Stingrais sods ir uzvara Ņujorkas ģenerālprokurorei demokrātei Letīcijai Džeimsai, kura iesūdzēja Trampu tiesā par, viņasprāt, ne tikai nekaitīgu lielīšanos, bet gadiem ilgu krāpniecisku praksi, kad viņš izveidoja starptautisku debesskrāpju, golfa laukumu un citu īpašumu kolekciju, kas viņam atnesa bagātību, slavu un vietu Baltajā namā.

Trampa advokāti vēl pirms sprieduma pasludināšanas paziņoja, ka to pārsūdzēs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu