Mediji: Eiropas Savienība piespriedīs kompānijai "Apple" €500 miljonu sodu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas Savienība plāno sodīt amerikāņu kompāniju “Apple” par iespējamiem Eiropas Savienības likumdošanas pārkāpumiem konkurences jautājumos. Paredzams, ka tehnoloģiju gigants tiks sodīts ar 500 miljonu eiro lielu soda naudu, vēsta “Reuters”, atsaucoties uz “Financial Times”.

Gaidāms, ka par sodu oficiāli tiks paziņots marta sākumā.

Pagājušajā gadā Eiropas Komisija izvirzīja apsūdzības pret “Apple” par konkurences kropļošanu mūzikas straumēšanas jomā. Apsūdzības izskanēja tādēļ, ka “Apple App Store” noteikumi neļāva izstrādātājiem sniegt informāciju lietotājiem par citiem, ekonomiskākiem pirkumu variantiem, faktiski uzspiežot lietotājiem izmantot “iTunes”.

Šis gan nav vienīgais sods, kas jāmaksā “Apple”. 2022. gadā Nīderlandes varasiestādes sodīja “Apple” par to, ka kompānija traucē iepazīšanās lietotņu izstrādātājiem integrēt lietotnēs norēķinu veidus, kas apiet “App Store” mehānismus.

Tāpat “Apple” papildināja Krievijas budžetu par 13 miljoniem dolāru. ASV tehnoloģiju gigantam šis sods bija otrais lielākais gada laikā. Arī šajā gadījumā “Apple” pārkāpa antimonopola noteikumus, liedzot “iOS” lietotņu izstrādātājiem integrēt savās lietotnēs maksājumu iespējas, kas nav saistītas ar “App Store”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu