Rietumvalstu valdības ir pārāk lēnas, nosakot ierobežojumus tehnoloģiju eksportam uz Krieviju, tadējādi ļaujot šai valstij ražot modernus ieročus, izmantojot importētu programmatūru un mikroshēmas. Šo ierobežojumu pastiprināšana nāktu par labu ne tikai ukraiņiem, bet arī pašu Rietumvalstu nodokļu maksātājiem.

Kamēr plašsaziņas līdzekļu uzmanība lielākoties ir pievērsta vardarbībai Tuvajos Austrumos, kaujas Ukrainā nemitīgi turpinās. Patiesībā Krievijas nesen izvietotās modernās hiperskaņas raķetes un arvien efektīvākā bezpilota lidaparātu izmantošana ir ļāvusi Krievijai veikt dažus no postošākajiem un nāvējošākajiem uzbrukumiem kopš kara sākuma.

Kopš piespiedu atkāpšanās no Ukrainas ziemeļu daļas 2022. gada septembrī Krievija pastiprināti izmanto modernus ieročus, lai palielinātu savu militāro triecienu efektivitāti.

Ironiskā kārtā modernās tehnoloģijas, kas pašlaik nodrošina Krievijas kara mašinērijas darbību un kas Ukrainai un tās sabiedrotajiem izmaksā miljardiem dolāru papildu aizsardzības izdevumu, ir iegūtas no Rietumu uzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X