Peitavas ielas grausts Vecrīgā nonācis izsolē; sākumcena – 80 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grausts Peitavas ielā 7.
Grausts Peitavas ielā 7. Foto: LETA

Graustu Peitavas ielā, Rīgā, izsolē piedāvā iegādāties ar 80 000 eiro sākumcenu, informēja nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.

Izsolē piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Peitavas ielā 7, kuru veido vēsturiska trīs stāvu ēka un zemesgabals 189 kvadrātmetru platībā.

Lai gan nams, kas būvēts 18.gadsimtā, šobrīd ir avārijas stāvoklī un tam piešķirts vidi degradējoša objekta statuss, īpašumam ir apstiprināts būvprojekts - namu plānots pārbūvēt par viesnīcu ar 13 atsevišķiem numuriņiem un kopējo platību 644 kvadrātmetri.

"Latio" informē, ka projekta izstrādes laikā veikta analīze, paredzot ēkas oriģinālo detaļu atjaunošanu un harmonisku apvienošanu ar jauno būvi, iekļaujot celtni Vecrīgas ainavā.

Objekta izsoles sākumcena ir 80 000 eiro, izsoles solis - 500 eiro. Izsoles cena netiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole noslēgsies 2024.gada 15.martā plkst.12.

Informācija Zemesgrāmatā liecina, ka īpašums pieder SIA "Peitavas 7", kuras īpašnieks ir Beļģijas pilsonis Karims Basils.

Jau ziņots, ka Basils plānoja namu pārbūvēt par viesnīcu. Viņa mērķis bija ēkā ierīkot viesnīcu "ar mākslas novirzi". Kopš 2015.gada, kad nams tika iegādāts, īpašnieks ir piesaistījis arhitektus un centies saskaņot būvniecības projektus, tostarp arī ar Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi.

Savukārt Rīgas dome 2018.gada septembrī nolēma piespiedu kārtā sakārtot Peitavas ielas graustu. Daļa ēkas nogruva 2018.gada 17.septembrī. Nams ir atzīts par kultūras pieminekli.

Ēka kopš 2015.gada ir atzīta par A kategorijas graustu, un tai ir piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa likme 3% apmērā. Pirms tam ēkai nodoklis piemērots nebija, bet kopš klasifikācijas piešķiršanas uzņēmējs ik gadu maksājot sodu 2597 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu