Covid-19 izraisītās pandēmijas un inflācijas pieauguma dēļ Rīgas vecpilsēta pēdējo gadu laikā no tūristu un vietējo iedzīvotāju iecienītākā galamērķa ir kļuvusi par daudz klusāku un vienmuļāku vietu, nekā tā bija agrāk. Lai gan daudzas telpas vecpilsētā aizvien ir tukšas, Rīgas dome uzskata, ka 2023. gads, pateicoties dažādajiem sporta un kultūras notikumiem, nesis pozitīvas vēsmas, taču ēdināšanas nozare uz 2024.gadu joprojām raugās skeptiski.

2023.gada vasara bija bagāta ar dažādiem sporta un kultūras notikumiem, kā, piemēram, Pasaules čempionāts hokejā, Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, arī Pasaules čempionāts basketbolā. Šo pasākumu sniegtās iespējas izmantojuši arī ēdinātāji, par ko liecina pieaugušais izsniegto atļauju āra terašu izveidei skaits.

Tomēr ēdinātāju ieskatā situāciju vecpilsētā par uzlabojušos nevar uzskatīt. Latvijas Restorānu biedrības (LRB) prezidents Jānis Jenzis uzsver, ka tūristu skaits joprojām ir krietni mazāks nekā 2019.gadā – laikā pirms pandēmijas.

"Vecrīgā situācija šobrīd ir diezgan skumja. Tradicionāli Vecrīga ir bijusi tūristu magnēts. Tūristu ir krietni mazāk kā 2019. gadā, atsevišķos kritērijos atpaliekam pat par 30% no 2019. gada rezultātiem," informē Jenzis.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X