Vācijas fregate Sarkanajā jūrā cīnās pretī un veiksmīgi atvaira hutiešu uzbrukumu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vācijas karaflotes fregate "Hessen", kas nosūtīta uz Sarkano jūru kā daļa no Eiropas Savienības (ES) jūras spēku misijas kuģošanas aizsardzībai, pirmoreiz ir atvairījusi Jemenas hutiešu kaujinieku uzbrukumu, informēja ziņu aģentūras DPA ziņu avoti.

Kuģis otrdienas vakarā veiksmīgi iesaistījās kaujā ar diviem ienaidnieka mērķiem, stāstīja ziņu avoti.

Tā bija Vācijas karaflotes pirmā iesaistīšanās kaujā ar šaujamieroču lietošanu, kopš tā piektdien sāka dalību šajā ES misijā, kas tiek uzskatīta par vienu no Vācijas bruņoto spēku bīstamākajām misijām vairāku gadu desmitu laikā.

Šīs misijas mērķis ir aizsargāt starptautiskās tiesības, brīvību un drošību jūrā, kā arī stabilizēt tirdzniecības maršrutus un visu reģionu, pagājušonedēļ paziņoja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Irānas atbalstītie hutiešu kaujinieki no Jemenas uzbrūk kuģiem Sarkanajā jūrā, saucot to par atbildi uz Izraēlas īstenoto karadarbību Gazas joslā.

ES valstu ārlietu ministri pirmdien apstiprināja šo misiju, kuras nosaukums "Aspides" nozīmē "vairogi" grieķu valodā. Tā ietver Eiropas karakuģu un agrīnās brīdināšanas sistēmu nosūtīšanu uz Sarkano jūru, Adenas līci un apkārtējiem ūdeņiem.

Misijas kuģiem ir pavēlēts šaut uz kaujiniekiem tikai tad, ja tie uzbrūk pirmie. Misijas operacionālā pavēlniecība ir Grieķijas pilsētā Larisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu