Foto un video Navaļnija līdzgaitnieki: apbedīšanas biroji atteikušies nogādāt politiķa ķermeni baznīcā, kur jānotiek atvadām (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Navaļnija līdzgaitnieki paziņojuši, ka neviens katafalks nav piekritis nogādāt politiķa mirstīgās atliekas uz Dievmātes ikonas “Remdē manas skumjas” baznīcu Marjino, kur 1. martā notiks bēru dievkalpojums.

“Vispirms mums neļāva nomāt bēru zāli, lai atvadītos no Alekseja. Tagad, kad baznīcā vajadzētu notikt tikai bēru dievkalpojumam, apbedīšanas uzņēmumu aģenti mūs informē, ka neviens katafalks nepiekrīt tur nogādāt mirstīgās atliekas. Visām brigādēm zvana nepazīstami cilvēki un draud, lai nekur neved Alekseja ķermeni,” raksta Navaļnija domubiedri.

Pēc Navaļnija štāba bijušā vadītāja Leonīda Volkova teiktā, visi apbedītāji “saņem zvanus no nezināmiem cilvēkiem, kuri draud, lai neņem Alekseja ķermeni no morga un nekur to neved”.

“Tas ir pilnīgs neprāts. Ar to vien pietiek, lai Putins, Sobjaņins un visi viņu pakalpiņi degtu ellē,”

raksta Volkovs.

28. februārī Navaļnija domubiedri ziņoja, ka politiķa bēres notiks 1. martā plkst. 14:00 Marjinas Dievmātes ikonas “Remdē manas skumjas” baznīcā. Pēc tam Navaļnijs tiks apglabāts Borisovskoje kapsētā.

Bēru priekšvakarā policija sāka patrulēt teritorijā pie kapsētas. Pie ieejas tika sagatavotas metāla barjeras. Tās pašas barjeras tika novietotas arī pie baznīcas, kur notiks bēres. Turklāt, kā raksta “Sota”, baznīcā tika izvietoti plakāti par audio un video filmēšanas aizliegumu, un virs altāra tika izvietota videonovērošanas kamera.

Foto: Cilvēku aizturēšana Navaļnija piemiņas pasākumos Maskavā un Sanktpēterburgā

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu