Noskaties VID par skaidrās naudas iemaksu: mūs neinteresē katra Latvijas iedzīvotāja iemaksas, bet tikai neloģiski gadījumi (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe. Foto: Paula Čurkste / LETA

Ēnu ekonomikas apkarošanas plānā viens no uzdevumiem ir ciešāk uzraudzīt skaidras naudas plūsmu bankomātos. Intervijā Latvijas Televīzijai jaunā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Baiba Šmite-Roķe skaidro, kā šī uzraudzība notiks.

Atšķirībā no iepriekšējiem ēnu ekonomikas apkarošanas plāniem šajā ir lielāks uzsvars uz sadarbību starp dažādām valsts institūcijām. "Mēs nereti aizmirstam apmainīties ar informāciju un analīzi. Ja to mērķtiecīgi izmanto ēnu apkarošanai, būs rezultāti," pauda Šmite-Roķe.

"Viens no piemēriem ir par skaidras naudas iemaksu bankomātos, par ko sabiedrība satraucas. Mūs neinteresē ikviens Latvijas iedzīvotājs,

mūs interesē skaļās, neloģiskās nobīdes, ja iedzīvotājam nav vispār nekādu ienākumu, bet viņš veic iemaksu bankomātā. Tad mums tiešām varētu rasties loģisks jautājums, kas tā par naudu, ko tu iemaksā bankomātā," sacīja VID vadītāja.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu