Latvija pievienosies starptautiskajai iniciatīvai par munīcijas iegādi Ukrainas vajadzībām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvija pievienosies Čehijas iniciatīvai par kopīgiem artilērijas munīcijas iepirkumiem Ukrainai, vietnē "X" ("Twitter") paziņoja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Munīcijas piegādes ir kritiski svarīgas, lai Ukraina sakautu Krieviju, uzsvēris ministrs.

Sprūds jau otrdien žurnālistiem atgādināja, ka Latvija ir viena no līderiem militārā atbalsta sniegšanā Ukrainai, kā arī jau iepriekš tai piegādājusi lielkalibra lādiņus.

TVNET jau vēstīja, ka arī Lietuva pievienosies Čehijas vadītajai starptautiskajai iniciatīvai iegādāties un nosūtīt Ukrainai munīciju, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Saskaņā ar šo iniciatīvu valstis piedalās kopīgā munīcijas iegādē un nodošanā Ukrainai, apzinot potenciālos munīcijas krājumus vai ātras ražošanas avotus iegādei, informēja Lietuvas premjerministres preses pārstāvji.

Čehija februāra beigās paziņoja, ka tai ir starptautisks atbalsts, tostarp no Kanādas un Dānijas, lai finansētu ātru simtiem tūkstošu munīcijas vienību iegādi Ukrainai no trešajām valstīm.

Tāda iniciatīva tika ierosināta saistībā ar to, ka Eiropas Savienība neizpildīja savu solījumu līdz 1.martam nosūtīt Ukrainai vienu miljonu artilērijas šāviņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu