Ir grūti atrast vārdu, kurš vēl labāk raksturotu pasaules lielākās problēmas un politikas prioritātes nekā vārds “iekļaušana”, kas ir šā gada Starptautiskās sieviešu dienas tēma. Iekļaujoša, zaļa ekonomiskā izaugsme visas sabiedrības interesēs ir ilgtspējīgas labklājības, sociālās kohēzijas, konkurētspējas un ģeopolitiskās stabilitātes būtisks komponents. Lai nodrošinātu, ka klimatrīcība un digitālā pārkārtošanās veido ilgtspējīgāku un drošāku pasauli, ir ļoti svarīgi atbalstīt “taisnīgu pārkārtošanos”, kas aptver visus mūsu sabiedrības locekļus.

Dzimumu līdztiesība un vienlīdzīgas tiesības nav tikai taisnīguma jautājums, bet gan ir sevišķi svarīgas arī ekonomikai.

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) veikts pētījums liecina, ka dzimumu nelīdztiesības mazināšana darba tirgos varētu palielināt IKP jaunietekmes tirgos un jaunattīstības valstīs par gandrīz 8%.

Tādējādi ieguvumi, kurus sniegtu dzimumu nelīdztiesības pilnīga novēršana varētu būt vēl lielāki, paaugstinot minēto valstu IKP par vidēji 23%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X