Gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās "Jaunās Vienotības" sarakstu vadīs Eiropas Komisijas (EK) izpildviceprezidents un tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis. Turpinot runāt ar kandidātiem, TVNET+ apsprieda ar Dombrovski partijas prioritātes Eiroparlamentā, viņa darbu EK, ekonomisko situāciju Eiropā, sankcijas pret Krieviju un tās iesaldēto aktīvu izmantošanu Ukrainas atbalstam.

Intervijas ar "Progresīvo" un "Latvijas attīstībai" sarakstu līderiem var izlasīt šeit un šeit

- Turpinot par atbalstu Ukrainai. Kā jūs vērtētu sankciju efektivitāti? Un kā mums to paaugstināt? It sevišķi, lai neļautu Krievijai tik viegli apiet šos ierobežojumus.

- Pirmkārt, es teiktu, ka sankcijas tomēr dod rezultātu.

- Un kā jūs to redzat?

- Tātad sankcijas mēs ieviesām jau 2022. gada februārī. Un tas bija gads, kad bija rekordaugstas enerģijas cenas. Un Krievijai, kurai galvenais ieņēmumu avots ir fosilo energoresursu eksports, vajadzēja būt ekonomiski labam gadam. [Sankciju] rezultātā Krievijas ekonomika 2022. gadā bija recesijā.

- No otras puses, cik atceros, tā kā šīs sankcijas bija ar atlikto efektu, tas ļāva pircējiem nopirkt ļoti daudz. Rezultātā Krievija saņēma fenomenāli daudz tā saucamās valūtas naudas, t.i. dolāru, [eiro].

- Jā, tā diemžēl ir taisnība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X