Piektdien Latvijā pieķerti deviņi dzērājšoferi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls.
Dzērājšoferis. Ilustratīvs attēls. Foto: George Rudy/Shutterstock

Piektdien, 8. martā, Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi deviņus autovadītājus alkohola reibumā, no kuriem četriem šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina VP apkopotā informācija.

Trīs stipri piedzērušies autovadītāji apturēti Rīgas reģionā, bet viens - Vidzemē.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī neviens no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem nebija sēdies pie stūres savam transportlīdzeklim, tātad viņiem spēkrati netiks konfiscēti, bet būs jāmaksā valstij naudas summa atkarībā no pārkāpumā izmantotā transportlīdzekļa vērtības.

Pieci transportlīdzekļu vadītāji, kuriem alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm, tiks cauri ar administratīvo atbildību.

Diennakts laikā VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 525 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 200 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti 14 agresīvi braucējs, liecina policijas apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu