Foto Valsts prezidents aicina studentus turēt augstu savus ideālus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča dalība Latvijas Studentu apvienības 29. kongresā
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča dalība Latvijas Studentu apvienības 29. kongresā Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgara Rinkēvičs setdien Latvijas Studentu apvienības 29.kongresā aicināja studentus ieklausīties vienam otrā un turēt augstu savus ideālus, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rinkēvičs uzrunu iesāka ar savām pārdomām par to, ko viņam nozīmē kvalitatīva izglītība. Prezidents Latvijas augstskolās vēlētos redzēt prasīgus pasniedzējus un ambiciozus studentus, kuriem ir iespēja apgūt gan STEM prasmes, gan diskusiju prasmi, kritisko un radošo domāšanu, ieklausīšanos un vērošanu.

Valsts prezidents uzskata, ka mūsdienu studenti spēj ieraudzīt problēmas, par tām runāt un tās risināt.

"Pats būtiskākais, kas jūs izceļ no iepriekšējām paaudzēm, tāpat kā tās paaudzes, kas nāks pēc jums, ir spēja runāt par problēmām, nesamierināties ar tām un tāda nesātīga, pat ļoti aktīva vēlēšanās pēc "labāk", "vairāk", "plašāk"," sacīja Rinkēvičs.

Viņš aicināja studentus diskutēt, ieklausīties vienam otrā un noteikti turēt augstu savus ideālus.

"Pat, ja šobrīd jums vēl nav skaidrs, kas ir tā jūsu ideālā universitāte, kas ir tā perfektā augstskola, tad es gribētu novēlēt, lai pēc šī kongresa un diskusijām tā sapņu pils jums būtu kļuvusi skaidrāka," novēlēja prezidents.

Foto: Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča dalība Latvijas Studentu apvienības 29. kongresā

Jau vēstīts, ka šodien notiek kārtējais Latvijas Studentu apvienības (LSA) kongress, kurā tiks vēlēts jauns apvienības prezidents.

Kongress ir organizācijas augstākā lēmējinstitūcija, kas sastāv no LSA biedru - studējošo pašpārvalžu - deleģētiem pārstāvjiem. Tajā piedalās vairāk nekā 100 studējošo pašpārvalžu pārstāvji no visām Latvijas augstākās izglītības iestādēm, kas ir LSA biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu