Amerikāņu "Bradley" glābj ukraiņu karavīru dzīvības. Krievi nespēj tās iznīcināt (17)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: defence-blog.com

Ukrainas militārpersonas publiskojušas kadrus, kuros redzama kādas "Bradley" kājnieku kaujas mašīnas izturība - spēkrats izturējis tiešus trāpījumus no Krievijas prettanku vadāmajām raķetēm, vēsta "Defence Blog".

Tiek ziņots, ka ASV piegādātā "Bredley" kaujas mašīna Avdijivkas virzienā pārcietusi divus ATGM triecienus, tomēr "Bradley" palika neskarts, glābjot kaujas mašīnas apkalpes dzīvības.

Viens no triecieniem trāpīja kaujas mašīnas bruņās, kas absorbēja visu uzbrukuma spēku un pasargāja "Bradley" korpusu no smagiem bojājumiem. Otrais trieciens trāpīja pa bruņām, kas pasargā torni. Arī šis trieciens nespēja radīt nopietnus bojājumus kaujas mašīnai.

Jau ziņots, ka šīs kaujas mašīnas nosauktas par godu ASV ģenerālim Omaram Bredlijam. Sākotnēji "Bradley" ražošana tika uzticēta uzņēmumam "FMC Ground Systems Division" Sanhosē pilsētā. Pēc tam daudznacionālais uzņēmums "BAE Systems" ieviesa jaunākas modifikācijas.

Kaujas mašīnas dizains liecina par vēlmi maksimāli apmierināt vairākas prasības vienlaikus - universālu bruņojumu un labu aizsardzību ar lielu mobilitāti, kā arī peldspēju un transportēšanu pa gaisu.

Kopumā "Bradley" ir ASV armijas galvenā kaujas mašīna. Lai gan kaujas dienestā pirmo reizi tā parādījās 1981. gadā, pēc 18 gadus ilgušas attīstības šī platforma vēl joprojām nav aizstājama.

M2 ir tradicionāls kājnieku kaujas mašīnas izkārtojums - motora transmisijas nodalījums atrodas priekšā, bet karavīri atrodas korpusa aizmugurē. "Bradley" apkalpi veido trīs cilvēki - komandieris, šāvējs un šoferis-mehāniķis. Tāpat kaujas mašīna var pārvadāt vēl septiņus papildu karavīrus.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu