"Luminor Bank" jaunais valdes priekšsēdētājs būs Vojcehs Sass

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Par "Luminor Bank" jauno valdes priekšsēdētāju un izpilddirektoru iecelts Vojcehs Sass, informēja bankas pārstāvji.

Sass sāks pildīt amata pienākumus 18.martā, bet līdzšinējais "Luminor Bank" vadītājs Peters Boseks atstās amatu dienu iepriekš.

Bankas pārstāvji informē, ka Sasam ir plaša pieredze finanšu pakalpojumu nozarē un padziļinātas operacionālās zināšanas par privātpersonu un korporatīvo klientu apkalpošanu, kā arī informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmām un procesiem.

Sass pievienojas "Luminor Bank" no "Aion Bank", kas ir digitālā banka ar galveno mītni Beļģijā, kurai viņš bija līdzdibinātājs un izpilddirektors. Sasa līdzšinējā pieredze ietver arī darbu "Nationale Nederlanden Poland" valdes priekšsēdētāja, "BNP Paribas Bank Polska" valdes priekšsēdētāja vietnieka un "BCG Poland" vadītāja amatos.

"Luminor Bank" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis informē, ka Sasa iecelšana amatā ir rezultāts plašam globāla mēroga atlases procesam, ko vadīja uzraudzības padome. Sasam ir pieredze transformācijas procesos un inovācijās, kā arī spēja strādāt pasaules tirgos, sasniedzot rezultātus.

Sass ir Polijas pilsonis. Viņam ir Krakovas Tehniskajā universitātē iegūts maģistra grāds operāciju vadībā un maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā (MBA), kas iegūts Londonas Biznesa skolā.

Sasa iecelšana amatā ir jāapstiprina regulatoram.

"Luminor Bank" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, Baltijas valstīs strādāja ar peļņu 194,7 miljonu eiro apmērā, kas ir par 56,1% vairāk nekā 2022.gadā.

Latvijā strādā "Luminor Bank" filiāle. Pēc aktīvu apmēra "Luminor Bank" filiāle Latvijā ir ceturtā lielāka banka Latvijā. Banku kontrolē ASV investīciju kompānija "Blackstone".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu