Noskaties Putina “vēlēšanu” laikā uz Latvijas robežas pastiprināti kontrolēs Krievijas pilsoņus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts
Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šajā nedēļas nogalē, kad Krievijā notiks prezidenta “vēlēšanas”, Valsts robežsardze pastiprināti kontrolēs cilvēku plūsmu starp abām valstīm, īpašu akcentu liekot uz Krievijas pilsoņiem, kas šķērso robežu. Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts šodien Latvijas televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” informēja, ka plānots intensīvi strādāt kopā ar Valsts policiju un veikt imigrācijas kontroli, lai pārbaudītu personu tiesības atrasties Latvijā.

Valsts robežsardze pastiprināti pārbaudīs personas, kuras ieceļo Latvijā, piemēram, pārliecināsies, vai viņiem ir spēkā esoša vīza vai arī uzturēšanās atļauja Latvijā. Guntis Pujāts pieļāva iespēju, ka varētu būt virkne personu, kuras ir zaudējušas tiesības likumīgi uzturēties Latvijā, tādēļ akcents tikšot likts tieši uz šīm personām.

Valsts robežsardzes priekšnieks arī neizslēdz provokāciju risku nedēļas nogalē, jo 16.martā ir leģionāru piemiņas diena, bet 17.martā - nacionālās pretošanās diena.

"Šeit, protams, pamata izaicinājums ir Valsts policijai un Valsts drošības dienestam. Valsts robežsardze fokusēsies uz imigrācijas kontroli",

sacīja Pujāts.

Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šogad Krievijas prezidenta vēlēšanās nobalsot varēs tikai Krievijas vēstniecībās Tallinā, Viļņā un Rīgā, tādēļ Krievija plāno izveidot mobilos “vēlēšanu” tiešā Baltijas valstu robežas tuvumā, lai tajos varētu nobalsot arī kaimiņvalstīs dzīvojošie Krievijas pilsoņi.

Laikā no 15. līdz 17. martam Pleskavas apgabalā, kā arī Krievijas pusē pie Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktiem darbosies zemās grīdas autobusos ierīkoti “vēlēšanu” iecirkņi, kuros nobalsot varēs mūsu kaimiņvalsts pilsoņi, kas pastāvīgi nedzīvo Krievijā.

Piemēram, Pleskavas apgabala Pečoru rajonā uz Igaunijas robežu kursēs īpaši autobusi. Turklāt Ivangorodā vēlēšanu iecirknis darbosies tikai 140 metru attālumā no robežkontroles punkta aiz “Sberbank” filiāles iepretim kultūras un atpūtas centram, un tas būs pieejams veselas trīs dienas – no 15. līdz 17. martam.

Kopumā Pleskavas apgabalā būs 33 vēlēšanu iecirkņi, kuros Krievijas prezidenta vēlēšanās būs tiesības balsot vēlētājiem, kuru dzīvesvieta nav reģistrēta Krievijas Federācijā, tas ir, vismaz viens katrā rajonā un 2–3 pierobežas rajonos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu