Vācija savedīs kārtībā visas armijas rīcībā esošās raķetes "Taurus", apgalvo medijs (7)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas valdība ir nolēmusi modernizēt un savest kārtībā visas tāla darbības rādiusa raķetes "Taurus", kas atrodas valsts bruņoto spēku rīcībā, ziņo laikraksts "Die Welt".

Vācijas Aizsardzības ministrija otrdien informēja Bundestāga īpašo komiteju par šiem plāniem, ziņo "Die Welt".

Laikraksts norādīja, ka Vācijas bruņoto spēku arsenālā ir aptuveni 600 uzņēmuma MBDA ražoto spārnoto raķešu "Taurus", precīzs skaits ir valsts noslēpums. Tomēr pašlaik tikai puse no tām pēc 2018.gadā veiktajiem tehniskajiem uzlabojumiem tiek uzskatītas par darbotiesspējīgām.

Visām raķetēm ir jāveic pilnīga pārbaude, un tās, kurām beidzies sertifikācijas termiņš, tiks nosūtītas uz kapitālo remontu.

Kā uzsver "Die Welt", lēmums nodot ekspluatācijā visas "Taurus" paver Vācijas valdībai jaunas iespējas, proti, tā varēs nodot Ukrainai vairāk raķešu, neapdraudot valsts aizsardzību. Arī tā sauktā aprites apmaiņa ar sabiedrotajiem šķiet ticamāka. Saskaņā ar šo variantu, ko atbalstījusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka, Berlīne varētu piegādāt Lielbritānijai raķetes "Taurus", savukārt Lielbritānija no saviem krājumiem piegādātu Ukrainai raķetes "Storm Shadow".

Bundestāgā 14.martā plānots jauns balsojums par "Taurus" piegādi Ukrainai.

Līdz šim Vācija ir atteikusies piegādāt Ukrainai raķetes "Taurus", kuras var sasniegt mērķi 500 kilometru attālumā. Vācijas kanclers Olafs Šolcs apgalvo, ka, piegādājot šīs raķetes Ukrainai, rastos risks, ka Vācija tiek tieši ievilkta karā ar Krieviju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu