Noskaties Bīstamais krustojums Ikšķiles pusē: pašvaldība un LVC atsakās uzņemties atbildību (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Raidījums "Degpunktā" iepriekš jau vēstīja par bīstamu krustojumu Ikšķiles pusē, kur kāds automašīnas vadītājs gandrīz iekļuva smagā avārijā. Par infrastruktūras problēmām Elkšņu apkaimē vietējie sūdzas jau gadiem, taču ne pašvaldība, ne ceļu īpašnieki neko reālu nepasāk.

Ja automašīnas vadītājs grib šķērsot Elkšņu krustojumu, šoferim jātiek pāri četrām joslām. Turklāt šajā šosejas posmā satiksme ir gana intensīva. Transportlīdzekļa vadītājam, izbraucot no mazākas nozīmes ceļa, diezgan asā un neērtā leņķī jāpagriež galva, lai varētu pārliecināties par drošību, jo krustojums nav simetrisks. Tiekot līdz atelpas brīdim jeb veiksmīgi šķērsojot divas joslas un nonākot "drošības saliņā", šoferim atkal uzmanīgi jānofiksē moments, kad atbrīvosies atlikušās divas joslas.

Latvijas Valsts ceļu pārstāvjiem vaicāts, kas tiek plānots, lai uzlabotu satiksmes organizāciju. Izrādās, uzņēmums jau pirms pāris gadiem izveidoja pārbūves plānu, taču tas esot noraidīts: "Būvprojekta risinājumi paredzēja sadalošās joslas slēgšanu, novirzot satiksmi uz tuvākajiem satiksmes mezgliem Ikšķilē un Ogrē apgriešanās manevru veikšanai, taču šādam risinājumam nepiekrita Ikšķiles pašvaldība, kura būvprojektu nesaskaņoja. Bez sadalošās joslas slēgšanas pati nopietnākā un bīstamākā satiksmes drošības problēma krustojumā tādējādi netiktu atrisināta, līdz ar to pašvaldības nostājas dēļ projekts netika realizēts. Līdz šim Ogres novada pašvaldība nav vērsusies LVC ar lūgumu saskaņot kādu no novada teritorijas plānojumā ieskicētajiem Elkšņu krustojuma pārbūves risinājumiem."

Ogres novada pašvaldības pārstāvis Patriks Grīva rausta plecus un saka – apgalvojums ir nepatiess: "Mums jāsaprot, ka krustojums un zemes platība nevienā no tās centimetriem nepieder pašvaldībai. Tas ir LVC lēmums, kā to risināt. Tas ir viņu budžets un finansējums, arī viņu redzējums, kā šo jautājumu risināt."

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu