Katrā Latvijas pilsētā ir rajoni, un katrā rajonā ir kāds iedzimtais, kāds vietējais, kurš savu rajonu pazīst kā savu kabatu un tur ir piedzīvojis lietas. Jaunā rakstu sērijā "Pa rajoniem ar vietējiem" kā nezinošs viesis došos pie šiem ļaudīm un uzstāšu, lai stāsta. Pirmajā sērijā par Liepājas bīstamāko rajonu uzskatītā Karosta. Aiziet!

Man ir kāds draugs, ar kuru mēs regulāri klaiņojam pa Rīgas rajoniem. Izvēlamies, teiksim, Pļavniekus vai Torņakalnu un dienas laikā to krustu šķērsu izstaigājam. Bez īpaša mērķa. Redzi pagalmu? Brien iekšā. Iela ar interesantu nosaukumu? Dur cauri. Drūma vietējo kafejnīca? Man, lūdzu, vienu alu. Tādā veidā var iepazīt katra rajona raksturu, kas vislabāk pazīstams attiecīgā rajona iedzimtajiem. Tad es iedomājos, kādēļ gan šo nepadarīt par rakstu sēriju, kopā ar rajonu, tā sakot, iezemiešiem izstaigājot ne tikai Rīgas, bet arī citu Latvijas pilsētu rajonus.

Sacīts, darīts. Iedūru kartē pirkstu – Liepāja. Lieliski, tikai nav neviena iezemieša pa rokai. Nieki, sociālie tīkli šeit var krietni palīdzēt. “Twiterspēks” nelika vilties, un drīz vien uz manu aicinājumu, nezinošajam izrādīt kādu Liepājas rajončiku atsaucās Klāvs Dimants, kurš dzimis un jau teju 25 gadus dzīvo reizēm par Liepājas bīstamāko rajonu dēvētajā Karostā. Lieliski, tur esmu bijis varbūt vienu reizi un arī tad tikai cietumā un tumsā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X