Mežvietu vairākos gadījumos mulsina tiesu lēmumi VDD izmeklētajās lietās

TVNET/LETA
Papildināts 12:11, 14. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets.
Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieks Normunds Mežviets. Foto: AFP/Scanpix, Evija Trifanova/LETA

Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieku Normundu Mežvietu atsevišķos gadījumos ļoti mulsinot tiesu pieņemtie lēmumi dienesta izmeklētajās lietās.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Mežviets atzina, ka demokrātiskā valstī nebūtu korekti kritizēt tiesu varu, tomēr atsevišķos gadījumos viņam neesot saprotami principi, pēc kuriem vadās tiesas, piemēram, piemērojot drošības līdzekļus VDD aizturētajām personām.

"Ir bijusi virkne personu, kas ir vienkārši tikušas atbrīvotas no apcietinājuma. Notiesātas personas par spiegošanu atbrīvotas. Mums ir vairāki gadījumi, kad cilvēki ir vienkārši aizbēguši no mūsu valsts nekavējoties," stāstīja Mežviets.

Viņš uzskata, ka ir nopietns pamats diskusijai par tiesu pieeju ar valsts drošības apdraudējumu saistīto krimināllietu skatīšanai. Šādu diskusiju viņš esot rosinājis Augstākās tiesas priekšsēdētājam Aigaram Strupišam, kurš esot izrādījis lielu izpratni. Arī Valsts prezidents šo jautājumu ir aktualizējis, atgādināja Mežviets.

VDD priekšnieks uzskata, ka tiesu vara patlaban ir "ceļā uz jaunas izpratnes veidošanu" par modernākajiem apdraudējumiem un aktuālo drošības situāciju valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu