Eksporta ielā nosolīts īpašums par vairāk nekā trim miljoniem eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē īpašums Eksporta ielā 6 nosolīts par 3,11 miljoniem eiro, informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Izsolē nekustamā īpašuma objektam Eksporta ielā 6 izsoles sākumcena bija 1,7 miljoni eiro, bet izsoles solis - 10 000 eiro. Izsoles procesā piedalījās 10 dalībnieki.

Vārna skaidro, ka ēkas atrašanās vieta starp Eksporta ielu un Vašingtona laukumu piedāvā iespējas gan dzīvojamo platību, gan biroju telpu attīstībai. Turklāt, ņemot vērā Andrejostas tuvumu un tai piegulošo jahtu piestātni, šī atrašanās vieta rada iespējas izveidot prestižus dzīvokļus.

Objekts Eksporta ielā iekļauj domājamās daļas no zemesgabala 1650 kvadrātmetru platībā, kā arī uz tā esošo apbūvi, tostarp administratīvās ēkas ar kopējo platību 5854,1 kvadrātmetrs, bruģētu un betonētu laukumu ar kopējo platību 336,7 kvadrātmetri, kā arī inženiertehniskās komunikācijas un izbūves.

Ēka ir vēsturisks un kultūras mantojums. Tā ir arhitektūras piemineklis, kas sastāv no sešiem stāviem un pagrabstāva. Telpu iekšējā apdare ir dažāda, bet kopumā telpas ir apmierinošā tehniskā stāvoklī.

VNĪ norāda, ka šī nekustamā īpašuma labākais izmantošanas veids arī nākotnē būtu biroju telpas. Nams Eksporta ielā ir arhitektūras piemineklis, kas būvēts 1913.gadā pēc arhitekta Makša Deibnera projekta, un ir daļa no apbūves kvartāla "Forburga".

Šis kvartāls tika uzbūvēts saskaņā ar arhitekta Vilhelma Romāna Rezlera izstrādāto plānu. Objekts Eksporta ielā 6, sākotnēji kā piecus stāvus augsts īres nams ar veikaliem pirmajā stāvā, tika iekļauts šajā projektā

VNĪ reģistrēta 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu