Četri mirušie divu gadu laikā: Mīklainos apstākļos miris "Lukoil" viceprezidents

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

54 gadu vecumā miris Krievijas naftas kompānijas “Lukoil” viceprezidents Vitālijs Robertuss. Tā kompānijai ir jau ceturtā augsta ranga amatpersonas nāve pēdējo divu gadu laikā.

“Mūsu atmiņā viņš vienmēr paliks kā talantīgs vadītājs, daudzpusīgs cilvēks un atsaucīgs biedrs,” teikts “Lukoil” mājaslapā.

Kompānijas preses dienestā teikts, ka Robertusa karjera saistāma tikai ar “Lukoil”. Viņš sāka darbu kompānijā uzreiz pēc Maskavas Aviācijas institūta absolvēšanas, kļūstot par uzņēmuma ekonomistu. 30 darba gadu laikā viņš kļuva par “Lukoil” viceprezidentu.

Oficiāli “Lukoil” nav atklājusi nedz Robertusa nāves iemeslus, ne arī apstākļus. Pēc Krievijas projekta “Vchk-Ogpu” rīcībā esošās informācijas, Robertuss izdarījis pašnāvību darba vietā. Viņu pakārušos tualetē atradis kompānijas prezidents Oļegs Pašajevs.

“Tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem Robertusa kolēģi teica, ka pēdējā laikā situācija darbā bijusi ļoti nervoza un Robertuss ļoti pārdzīvojis par notiekošo,” vēsta aģentūra “Unian”.

Šeit jāatgādina, ka Ukraina sistemātiski uzbrūk Krievijas naftas pārstrādes rūpniecības objektiem. “Bloomberg” vēstīja, ka Ukrainas uzbrukusi trim naftas pārstrādes rūpnīcām, kas nodrošina 12% no Krievijas naftas pārstrādes kapacitātes.

12. martā kļuva zināms par Ukrainas dronu uzbrukumu “Lukoil” naftas bāzei Ņižegorodas apgabalā, kur sākās liels ugunsgrēks. Dienu vēlāk kompānija paziņoja, ka Robertuss pēkšņi miris. Sākotnēji tika pieļauts, ka Robertuss varēja būt gājis bojā dronu uzbrukuma laikā.

Četri “Lukoil” vadītāji divu gadu laikā

Robertuss ir ceturtais augsta ranga “Lukoil” vadītājs, kurš miris pēdējo divu gadu laikā. 2023. gada oktobrī 66 gadu vecumā mira uzņēmuma direktoru padomes priekšsēdētājs Vladimirs Ņekrasovs. Pēc ārstu atzinuma, viņa nāve iestājusies sirds mazspējas dēļ. “Telegram” kanāls “Baza” ziņoja, ka dažas dienas pirms savas nāves vīrietis sāka pastiprināti lietot alkoholu.

Ņekrasovs kļuva par “Lukoil” direktoru padomes priekšsēdētāju 2022. gada rudenī, pēc iepriekšējā priekšsēdētāja Ravila Maganova nāves. 2022. gada 1. septembrī 67 gadus vecais Maganovs zaudēja dzīvību, izkrītot pa Maskavas Centrālās klīniskās slimnīcas palātas logu. “Lukoil” preses dienests gan ziņoja, ka “Maganovs miris pēc smagas slimības”.

2022. gada maijā 44 gadu vecumā dzīvību zaudēja “Lukoil” bijušais valdes loceklis Aleksandrs Subotins. Viņš tika atrasts Mitišķos, privātmājas pagrabā. Oficiālais nāves iemesls – akūta sirds mazspēja.

Mājas, kurā atrada Subotinu, īpašnieks bija Harkivas iedzīvotājs Aleksejs Pindjurins. Pēc viņa teiktā, Subotins ieradās pie Pindjurina “stiprā alkohola un narkotiku reibumā”. Toreiz aģentūra TASS, atsaucoties uz vairākiem avotiem ziņoja, ka bijušajam ”Lukoil” vadītājam Subotinam varēja tikt veikti “vudū rituāli”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu