Latvijas Arhitektu savienības prezidenta amatā ievēlēts Lapiņš (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Arhitekts, SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" valdes priekšsēdētājs Artūrs Lapiņš ar Triju Zvaigžņu ordeni par nopelniem kultūrā un nozīmīgo ieguldījumu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā svinīgajā ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 104.gadadienā Rīgas pilī.
Arhitekts, SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" valdes priekšsēdētājs Artūrs Lapiņš ar Triju Zvaigžņu ordeni par nopelniem kultūrā un nozīmīgo ieguldījumu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā svinīgajā ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 104.gadadienā Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Arhitektu savienības (LAS) prezidenta amatā ievēlēts Artūrs Lapiņš, informē savienības pārstāvji.

Lapiņa kā savienības prezidenta darbības akcents turpmākajiem gadiem būs vērsts uz to, lai kolēģu vidū popularizētu vēsturiskās vides sniegtās iespējas un atjaunošanas pieejas ilgtspējīgas arhitektūras kontekstā, veikt arhitektu nama revitalizāciju un turpināt darbību par Arhitektūras likuma pieņemšanu.

Lapiņš ir SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" valdes priekšsēdētājs un veic vēsturisku ēku un vietu izpētes, izstrādā atjaunošanas projektus, kā arī konsultē un popularizē mantojuma praktiskās saglabāšanas risinājumus.

Iepriekš LAS prezidents kopš 2019.gada bija Juris Poga.

LAS prezidents tika ievēlēts Latvijas Arhitektu savienības XXIII kongresa otrajā sesijā, kas notika sestdien,16.martā.

Savienības XXIII kongress noritēja divās sesijās. Pirmā sesija notika 23.februārī attālināti "Zoom" platformā. Tās laikā tika pieņemta statūtu jaunā redakcija, lai veicinātu LAS atvērtību, modernizāciju, rīcībspēju un sakārtotu statūtus atbilstoši jaunākajam regulējumam, kā arī tika ievēlēta padome un ētikas komisija.

Uz turpmākajiem trim gadiem LAS padomē ievēlēti Poga, Lapiņš, Liene Adumāne-Vāvere, Gvido Princis, Brigita Bula, Gunta Grikmane, Oskars Vāvere, Gatis Didrihsons, Raimonds Saulītis, Vilnis Šlars, Daiga Dzedone, Viktors Valgums, Ilma Valdmane, Andris Kronbergs, Edgars Bērziņš, Juris Mitenbergs, Zanda Treimane, Dace Kalvāne, Sergejs Ņikiforovs un kā jaunie biedri padomes sastāvā ievēlēti Rudolfs Dainis Šmits, Darja Ostapceva, Artis Zvirgzdiņš, Kārlis Lauders, Gints Sūna, Mārīte Brūze un Kaspars Avotiņš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu