Organizācija bažījas, ka valsts pārvaldes vadītājiem grasās iepirkt "pārāk lētus koučinga pakalpojumus" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ronstik/Shutterstock

Starptautiskā koučinga federācija Latvijā (ICF Latvija) atbalsta valsts augstāko amatpersonu apmācību, izmantojot koučinga metodes, taču bažījas par šo apmācību kvalitāti, jo par pakalpojumu tiekot plānota pārāk maza samaksa.

Kā aģentūrai LETA pauda "ICF Latvija" prezidente Rita Sprindžuka, koučinga metodes palīdz līderiem sasniegt personīgus un profesionālus mērķus, tomēr ziņas par Valsts kancelejas veikto iepirkumu koučinga pakalpojumiem raisījušas nozarē diskusijas par vēlamo koučinga kvalitāti.

Sprindžuka vērtēja, ka piedāvātā cena, proti, 7,87 eiro par vienu koučinga stundu, esot zemāka par tirgus vidējo, radot bažas par pakalpojuma kvalitāti un taisnīgu konkurenci. "Cena, kas ir ievērojami zemāka par kvalitatīva koučinga tirgus vērtību, rada jautājumus par iepirkuma kritērijiem un izvirzītajām prasībām, potenciāli graujot koučinga industrijas reputāciju un liedzot klientiem iespēju saņemt augstas kvalitātes pakalpojumu," izteicās Sprindžuka.

"ICF Latvija" aicina Valsts kanceleju pārskatīt iepirkuma nosacījumus un vērtējumu kritērijus, lai nodrošinātu, ka tie atspoguļo reālo tirgus situāciju un koučinga nozares standartus. Organizācijas pārstāvju ieskatos, tas ir būtiski, lai garantētu, ka valsts augstākās amatpersonas saņem augstākās kvalitātes apmācību un atbalstu, ko vienīgi kvalificēti un pieredzējuši kouči var sniegt.

"ICF Latvija" ir organizācija, kas veltīta koučinga profesijas attīstībai, piedāvājot sertifikācijas, izglītības programmas un ētikas standartus. Kā liecina tās mājaslapā sniegtā informācija, organizācijā apvienojušies ap 20 kouči.

LETA jau vēstīja, ka Valsts kanceleja (VK) par 34 000 eiro pirks "koučinga pakalpojumus" valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem, liecina VK rīkotā iepirkuma informācija.

Iepirkumā norādīts, ka "koučinga sesiju mērķis būs attīstīt valsts pārvaldē nodarbināto augstākā līmeņa vadītāju potenciālu un atklāt iekšējos resursus darba jautājumu veiksmīgai risināšanai un personīgās izaugsmes un apzinātības līmeņa celšanai, psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai un izdegšanas risku mazināšanai".

Kouču plānots nodrošināt ap 270 valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem, taču pakalpojums tiks sniegts tādā apmērā, ko varēs nodrošināt par iepirkumā paredzēto līguma summu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu