"Nesniedz atbildi uz mūsu tautas cerībām." "Hamās" komentē Izraēlas reakciju uz pamiera priekšlikumiem (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Izraēlas atbilde uz palestīniešu grupējuma "Hamās" priekšlikumiem par sešu nedēļu uguns pārtraukšanu Gazas josla bijusi "pamatā negatīva", trešdien pavēstīja Libānā bāzētā "Hamās" amatpersona Osama Hamdans.

Vidutāji dienu iepriekš nodevuši Izraēlas nostāju, bet tā bijusi "pamatā negatīva, un tā nesniedz atbildi uz mūsu tautas cerībām", preses konferencē Beirūtā sacīja Hamdans.

Izraēlas atbilde ir "solis atpakaļ", salīdzinot ar iepriekš pausto nostāju, un tā "visticamāk aizkavēs sarunas un var novest pie strupceļa", pieļāva amatpersona.

Pagājušajā nedēļā "Hamās" ierosināja sešu nedēļu pamieru, kā arī izraēliešu ķīlnieku apmaiņu pret palestīniešu cietumniekiem. "Hamās" piedāvāja atbrīvot 42 izraēliešu ķīlniekus, sagaidot, ka par vienu ķīlnieku no Izraēlas cietumiem tiks atbrīvoti 20 līdz 50 palestīniešu ieslodzītie.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens patlaban ir Saūda Arābijā reģiona tūres ietvaros, kas tiek veikta centienos panākt uguns pārtraukšanu Gazas joslā. Vizītes gaitā viņš apmeklēs arī Izraēlu.

Pirms dažām dienām Hamdans sacīja, ka palestīniešu kaujinieki ir gatavi akceptēt daļēju Izraēlas spēku izvešanu no Gazas joslas pirms ķīlnieku un cietumnieku apmaiņas, mīkstinot agrākās prasības par pilnīgu Izraēlas spēku izvešanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu