Mārupē ir labāka dzīve nekā Kuveitā vai Dienvidkorejā: nosauktas apdzīvotās vietas Latvijā ar augstāko IKP (17)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas reģioni ievērojami atpaliek no bagātākajām pasaules valstīm, izņemot valsts centrālo daļu. Ja brauc cauri Mārupes novada ciematiem, tad, spriežot pēc tā, cik dārgas automašīnas ir novietotas pie privātmājām, šeit dzīves līmenis varētu būt līdzvērtīgs Apvienotajiem Arābu Emirātiem vai Kuveitai, vēsta LETA+.

Tomēr pēc tam, kad no Mārupes iebrauc Olaines novadā, situācija ir krietni citādāka. 2021. gadā Kuveitas iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju bija 27,3 tūkstoši eiro, bet Mārupē tas bija augstāks - 30,2 tūkstoši eiro.

2021. no Mārupes atpalika pat Dienvidkoreja - 29,7 tūkstoši eiro. Tajā pašā laikā Augšdaugavas novada vidējais IKP ir starp Baltkrievijas un Moldovas rādītājiem.

Pabeidzot administratīvo teritoriālo reformu, Centrālā statistikas pārvalde sākusi apkopot datus par Latvijas reģionu IKP. Visaugstākais IKP uz vienu cilvēku 2021. gadā bija Mārupē. Rīgā tas bija 28,9 tūkstoši eiro, bet trešo vietu ieņēma Ropažu novads - 23,4 tūkstoši eiro.

Preiļu, Krāslavas, Rēzeknes, Balvu un Augšdaugavas novados vidējais IKP uz cilvēku bija mazāks par astoņiem tūkstošiem eiro.

Tāpat jāpiebilst, ka Mārupes novada IKP bija līdzvērtīgs Eiropas Savienības vidējam rādītājam, kā arī vidējam Itālijas, Dienvidkorejas, Maltas, Kipras un Kuveitas IKP.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu