Kremlis uzdevis veikt 300 000 cilvēku mobilizāciju, apgalvo medijs (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas armijā paredzēts tuvākajā nākotnē mobilizēt vismaz 300 000 cilvēku, lai sāktu uzbrukumu Ukrainas pilsētai Harkivai, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums “Verstka”, atsaucoties uz četriem situāciju pārzinošiem avotiem.

Saskaņā ar Krievijas plāniem, nākamais tās uzbrukums Ukrainā tikšot vērsts pret Harkivu, kas ir otrā lielākā Ukrainas pilsēta. Kā pavēstīja informācijas avoti, pilsētu esot iecerēts ieņemt, to neiznīcinot. Tas esot iespējams, īstenojot pilsētas aplenkumu.

“Tam vajadzīgi 300 000 cilvēku. Tieši tāpēc viss jau ir gatavs mobilizācijai 2.0,” uzsvēra viens no avotiem, kas pietuvināts Krievijas diktatora administrācijas iekšpolitiskajam blokam.

Šis avots izteicās, ka Kremlī “neviens nevēloties pārvērst Harkivu par otro Mariupoli”, tāpēc esot plāns šo operāciju padarīt par piemēru tam, ka “krievi mākot karot arī civilizēti”.

To ka tiek gatavots jauns mobilizācijas vilnis izdevumam apstiprināja arī avots Krievijas Rietumu kara apgabalā.

Avots izteicās, ka jaunā mobilizācija varētu sākties jau 25.martā.

Vispirms mobilizēt esot iecerēts armijas rezervē esošos, pēc tam plānots savervēt karam obligātā dienesta kareivjus, kuriem tuvojas obligātā dienesta termiņa beigas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu