Somijas "Stockmann" mainījis nosaukumu uz "Lindex Group"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Somijas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatots mazumtirgotāja "Stockmann" jaunais nosaukums "Lindex Group", liecina kompānijas paziņojums Helsinku biržai.

Kompānijā informē, ka ceturtdien, 21.martā, notikušajā akcionāru sapulcē apstiprināta grupas nosaukuma maiņa no "Stockmann" uz "Lindex Group".

Piektdien attiecīgās izmaiņas kompānijas statūtos ir iegrāmatotas Somijas Uzņēmumu reģistrā.

Helsinku biržā grupas nosaukuma maiņa tiks veikta 25.martā, pašreizējo akciju kodu STOCKA nomainot pret LINDEX.

Pērn rudenī "Stockmann" paziņoja par plāniem mainīt grupas nosaukumu, norādot, ka maiņa labāk atspoguļotu apģērbu tirdzniecības struktūrvienības "Lindex" lomu grupas uzņēmējdarbībā. 2022.gadā ar ieņēmumiem 661 miljona eiro apmērā "Lindex" nodrošināja vairāk nekā divas trešdaļas no "Stockmann" grupas ieņēmumiem, bet ar pamatdarbības peļņu 90 miljonu eiro apmērā "Lindex" bija galvenais peļņas avots "Stockmann" grupā.

Plānots, ka nosaukuma maiņa neietekmēs "Stockmann" universālveikalus, kas turpinās darboties ar "Stockmann" zīmolu, sacīts septembrī izplatītajā paziņojumā.

Latvijā universālveikalu "Stockmann" pārvalda SIA "Stockmann".

Kompānijā aģentūra LETA noskaidroja, ka nosaukuma maiņa nekādā viedā neietekmēs "Stockmann" turpmāko darbību Latvijā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Stockmann" pagājušajā gadā strādāja ar 34,318 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā 2022.gadā, vienlaikus kompānijas zaudējumi pieauga par 22,3% - līdz 1,519 miljoniem eiro. Kompānija reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4 274 742 eiro.

"Lindex Group" (agrāk - "Stockmann") grupa pārvalda universālveikalus "Stockmann" Somijā, Latvijā un Igaunijā, kā arī arī apģērbu tirdzniecības grupu "Lindex", kuras veikali darbojas 18 Eiropas un Tuvo Austrumu valstīs, to vidū Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu