Sestdien avārijās cietuši seši cilvēki; pieķerti 16 šoferi reibumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunās Valsts policijas dienesta automašīnas prezentēšanas pasākumā pie Valsts policijas ēkas.
Jaunās Valsts policijas dienesta automašīnas prezentēšanas pasākumā pie Valsts policijas ēkas. Foto: Lita Millere/LETA

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 84 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas sešas personas, informēja Valsts policijā.

Rīgas reģionā reģistrēti 54 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - 10, Latgalē - astoņi, Kurzemē - septiņi, bet Vidzemē - pieci.

Pieci cilvēki cietuši negadījumos Rīgas reģionā, bet viens - Vidzemē. Rīgas reģionā starp cietušajiem ir arī divi gājēji.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 599 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 281 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola vai narkotiku reibumā aizturēti 16 šoferi

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola vai narkotiku reibumā sestdien aizturēti 16 šoferi, informēja Valsts policijā.

Vienpadsmit šoferi bija tik stiprā alkohola reibumā, ka ir uzsākti kriminālprocesi, bet par braukšanu narkotiku ietekmē uzsākti divi kriminālprocesi. Trīs gadījumos sākti administratīvo pārkāpumu procesi.

Septiņi kriminālprocesi par braukšanu reibumā uzsākti Rīgas reģionā, trīs - Kurzemē, divi - Zemgalē, viens - Latgalē.

Piecos no tiem lemts pat automašīnas konfiskāciju, bet pārējos no vainīgajiem tiks piedzīta izmantotā automašīnas vērtība.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību. Tas pats paredzēts par braukšanu narkotiku ietekmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu