"Danone" pārdos savu Krievijas biznesu Kadirova sabiedrotajam (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Danone uzņēmuma ražotne Maskavas reģionā
Danone uzņēmuma ražotne Maskavas reģionā Foto: Alexey Kudenko/RIA Novosti

Francijas pārtikas ražotājs "Danone" paziņojis, ka Maskava devusi atļauju pārdot tā Krievijas struktūrvienību Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova sabiedrotajam.

Krievija pērn jūlijā izdotā dekrētā paziņoja, ka "Danone" meitasuzņēmuma Krievijā "Danon Rossija" akcijas uz laiku tiek nodotas federālās valsts īpašuma pārvaldes aģentūras "Rosimuščestvo" ("Росимущество") pārvaldībā.

Taču marta vidū Kremlis izdeva jaunu dekrētu, ar kuru iepriekšējais lēmums tika atcelts, sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

Tagad "Danone" paziņojis, ka saņēmis Krievijas regulatora atļauju, lai pārdotu Krievijas biznesu Krievijas piena produktu ražošanas uzņēmumam "Vamin Tatarstan", kas pieder Kadirova sabiedrotajam Mintimeram Mingazovam.

Šo pārdošanas darījumu paredzēts pabeigt tuvāko nedēļu laikā.

"Danone" meitasuzņēmumam Krievijā jau ticis mainīts nosaukums un tā vadībā iecelti Kremlim lojāli cilvēki.

Krievijas varasiestādes pērn par "Danone" Krievijas biznesa pārvaldnieku iecēla Čečenijas lauksaimniecības ministru un tuvu Kadirova līdzgaitnieku Jakubu Zakrijevu, bet Mingazovs vēlāk tika iecelts uzņēmuma direktoru padomē. Šis uzņēmums arī ticis pārdēvēts par "Life and Nutrition".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu