Noskaties Ukraiņiem izdevies iznīcināt ļoti reti sastopamu krievu bruņuauto (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas bruņotie spēki veiksmīgi iznīcināja unikālu Krievijas "Ladoga" bruņumašīnu, kas pazīstama kā "Pastardienas tanks", vēsta "Defence Blog".

"Ladoga" ir smags vadības kontroles un izlūkošanas transportlīdzeklis, kas izstrādāts uz T-80 tanka šasijas un paredzēts autonomām operācijām vidē, kurai raksturīgs augsts radiācijas, ķīmiskā vai bioloģiskā piesārņojuma līmenis.

Šis atšķirīgais transportlīdzeklis ir īpaši paredzēts augstākajām amatpersonām un speciālistiem trešā pasaules kara scenārija gadījumā. Tam ir speciāli aprīkots kabīnes salons, kas aprīkots ar ērtām sēdvietām, apgaismojumu, klimata kontroles sistēmām, sakaru ierīcēm, novērošanas instrumentiem un vides parametru mērīšanas rīkiem. Šīs ērtības nodrošina labvēlīgus darba apstākļus slēgtā salonā, kurā var atrasties līdz sešiem cilvēkiem.

Krievijā izgatavoti tikai pieci šādi bruņotie spēkrati. Viens no šiem "smagajiem limuzīniem" pēc katastrofālā incidenta pat tika izvietots izlūkošanas misijām Čornobiļas atomelektrostacijas tuvumā.

Ar 1100 zirgspēku dzinēju (GTU-1000TF), kas līdzinās T-80 tanka izmantotajiem dzinējiem, "Ladoga" savam svaram demonstrē iespaidīgu mobilitāti, uz lielceļiem sasniedzot pat ātrumu 70 km/h.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu