"Latvijas pasts" izdod Latvijas 20.gadskārtai NATO veltītu pastmarku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

VAS "Latvijas pasts" šodien izdod Latvijas 20.gadskārtai NATO veltītu pastmarku un aploksni, informēja pasta pārstāvji.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība būs 1,97 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 100 gramiem Latvijas teritorijā, un tās tirāža būs 25 000 eksemplāru.

Līdz ar pastmarku izdos arī 500 aploksnes.

Uz jaunās pastmarkas ir attēlots simbolisks logo, kas atspoguļo Latvijas 20.gadskārtu NATO.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta šodien Latvijas Kara muzejā no plkst.10 līdz 17, kurā piedalīsies Latvijas iestāšanās NATO sarunu delegācijas vadītāja un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), kā arī "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.

Pastā norāda, ka 2004.gada 29.martā Latvija kļuva par pilntiesīgu alianses dalībvalsti, tādējādi pastmarku izdos vienu dienu pirms 20.gadskārtas, kopš Latvija ir NATO dalībvalsts.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu