Vācu koncerns “MBDA” plāno atsākt “Taurus” raķešu ražošanu, taču nevar sagaidīt valsts pasūtījumu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vācijas bruņojuma ražošanas uzņēmums “MBDA” plāno atsākt “Taurus” raķešu ražošanu, taču tam nepieciešams valdības pasūtījums, intervijā laikrakstam “Augsburger Allgemeine” paziņojis koncerna vadītājs Tomass Gotšilds. Ražošanu varēs sākt pēc tam, kad būs parakstīti līgumi.

“Taurus” ražošanas līnija, testēšanas iekārtas un attiecīgās darbnīcas ir pieejamas. Mēs varētu sākt “Taurus” ražošanu jebkurā laikā, bet tam mums ir nepieciešams jauns pasūtījums šim ierocim," sacīja Gotšilds.

Viņš norādīja, ka no valdības puses ir “daudz signālu”, taču ir nepieciešami līgumi. Gotšilds teica, ka grupa “ir pārliecināta, ka šie līgumi tiks noslēgti”.

Ražošanu nav iespējams sākt nekavējoties, jo arī daudziem piegādātājiem būs jāpalielina ražošanas apjomi. Viņš arī norādīja, ka militārajai rūpniecībai ir nepieciešama ražošanas bāze, lai varētu uzturēt ieroču ražošanu.

Vienlaikus viņš nekomentēja, vai Vācija piegādās “Taurus” raķetes Ukrainai, norādot, ka tas ir politisks lēmums. Gotšilds gan pauda pārliecību, ka Ukrainai ir nepieciešamas šādas raķetes ar darbības rādiusu vairāk nekā 500 kilometru, lai cīnītos pret ienaidnieka loģistikas ķēdēm un trāpītu stratēģiskiem mērķiem.

Gotšilds arī paziņoja par plāniem ražot raķetes “Patriot” SAM. Pēc viņa teiktā, vairākas valstis ir apvienojušas centienus šajā virzienā pēc Vācijas iniciatīvas. “MBDA” ir noslēgusi līgumu ar ASV firmu “Raytheon”, izmantojot kopuzņēmumu, par līdz 1000 raķešu ražošanu Šrobenhauzenē, Bavārijā. Līgums ir noslēgts uz 10 gadiem. Pirmās raķetes tiks piegādātas trīs gadu laikā.

“Ņemot vērā kara gaitu Ukrainā, mēs sapratīsim, ka mums ir nepieciešamas gan augstas tehnoloģijas, gan mērogs, jo īpaši attiecībā uz munīciju,” paziņoja Gotšilds.

“Tad ārkārtas situācijās, piemēram, tagad, mēs varam ļoti ātri palielināt ražošanu,” paskaidroja Gotšilds.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu