“X” vērtība turpina kristies: pēc Maska veiktās uzņēmuma iegādes cena sarukusi par 73% (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Fonda “Fidelity”, kas 2022. gadā ieguva sociālās saziņas vietnes “X” akciju daļu, akciju cena februārī samazinājās par 5,7%. Līdz ar to kopumā kopš 2022. gada “Fidelity” ir zaudējis 73% savu akciju sākotnējās vērtības, ziņo “Bloomberg”.

“Fidelity”, kas, palīdzot Maskam 2022. gada oktobrī pabeigt 44 miljardus ASV dolāru vērto pirkumu, iegādājās “X” (agrāk “Twitter”) akcijas, 29. februārī novērtēja šo pozīciju 5,28 miljardu ASV dolāru apmērā, kā norādīts publicētajā ziņojumā, kurā uzskaitīti fonda aktīvi. Mēnesi iepriekš šī vērtība bija 5,6 miljardi ASV dolāru.

Kopš Masks iegādājās “Blue Chip Growth Fund” akciju daļu “X”, to kopējā vērtība ir samazinājusies par 73%, kas norāda uz līdzīgu uzņēmuma vērtības kritumu, jo fonds nav atklājis nekādas izmaiņas savā pozīcijā “X”.

Uzreiz pēc Ilona Maska haotiskās platformas pārņemšanas reklāmas ieņēmumi ir samazinājušies par vairāk nekā 50%. Pagājušajā gadā reklāmas pārdošanas apjoms tika novērtēts aptuveni 2,5 miljardu ASV dolāru apmērā, kas nesasniedza uzņēmuma 3 miljardu ASV dolāru mērķi, ziņo “Bloomberg”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu