Gribi savā virtuvē baudīt tos pašus produktus, ko zvaigžņotā restorānā? Kur tos atrast? Vai viegli ar savu izloloto produktu nonākt izslavētā restorāna virtuvē? Kādi ir priekšnoteikumi ilgtspējīgai sadarbībai? Pieredzē dalās zaļās “Michelin” zvaigznes ieguvušā restorāna “Pavāru māja Līgatnē” saimnieks Ēriks Dreibants.

“Ir agrs rīts, vēl esmu mājās, nevis restorānā, un atskan zvans; otrā galā balss saka: ”Saimniek, vai gailenes vajag? Svaigi salasītas!” Protams, gailenes restorānam vajag, nopūšos un dodos uz auto, bet pirms tam nolemju pajautāt, cik tad kilogrami salasīti. “700 grami, tikko grieztas!” kungs turpina lielīt savu preci. Tajā brīdī uzmetu skatu pulkstenim un saprotu, ka drīz vaļā vērsies bode, bet sēņu lasītājs salasījis tik, lai varētu salāpīties. Vairāk viņam nevajag – precīzi 700 gramus! Nācās kungam atteikt, jo 700 gramu dēļ mašīnu darbināt neatmaksājas.”

Šis ir tikai viens no šefpavāra un restorāna “Pavāru māja” Līgatnē saimnieka Ērika Dreibanta stāstiem par to, kā vietējie produkti nonāk vai nenonāk viņa virtuvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X