Video Raidījums: Latvijai var nākties savilkt jostu, jo nepildās nodokļu ieņēmumu plāns (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Naudas maks. Ilustratīvs attēls.
Naudas maks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valstij var nākties savilkt jostu, jo nodokļu ieņēmumi gada sākumā ir mazāki par plānoto un pastāv risks, ka budžetā paredzētais apmērs tā arī netiks sasniegts, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas".

Nodokļu ieņēmumi atpaliek no plāna. Valsts budžetā pat par vairāk nekā 60 miljoniem eiro. Sīkākā sadalījumā redzams, ka pamata problēma ir pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi, kas vistiešāk saistīti ar ekonomikas izaugsmes un inflācijas tempu.

Pašreizējā situācijā apgrūtinātas arī valsts iespējas strauji reaģēt uz kādam jaunām vajadzībām, kas prasa papildu naudu. Finanšu ministrijā par to tiek lauzīta galva. Nav izslēgts, ka var nākties pārskatīt iecerētos tēriņus.

"Šajā brīdī es varu tikai teikt, ka lūdzu, lūdzu, ne pie kādiem apstākļiem jaunas izmaksas neuzņemties, jo sevišķi ņemot vērā, ka Eiropas Komisija programmē nākamos četrus gadus visai Eiropas ekonomiskajai telpai. Arī mums. Un tad ir jāskatās, ko mēs varam darīt ar saviem izdevumiem," norāda finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "TV3 Ziņas" sižetā! 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu