Sadursmēs ar ebreju kolonistiem Rietumkrastā cietuši iedzīvotāji (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ATEF SAFADI/EPA

Jordānas Rietumkrasta ciemā pie Rāmallas pilsētas piektdien, 13. aprīlī, notika sadursmes starp ciema iedzīvotājiem palestīniešiem un ebreju kolonistiem, kurās nogalināts viens palestīnietis un 25 ievainoti, paziņoja Palestīnas pašpārvaldes mediķi.

Kolonisti ar šaujamieročiem ieradās Mugajiras ciemā 20 kilometrus no Rāmallas, meklējot 14 gadus vecu zēnu, kurš bija pazudis no ebreju apmetnes, ganot lopus.

Izraēlas mediji ziņoja, ka sākumā ciemā iegāja Izraēlas karavīri, meklējot pazudušo zēnu, bet iedzīvotāji apmētāja karavīrus ar akmeņiem un degbumbām, viegli ievainojot trīs karavīrus.

Pēc tam ciemā ieradās simtiem kolonistu, kas aizdedzināja desmitiem automašīnu un vairākas mājas, paziņoja ciema administrācija.

Abu pušu apgalvojumus nebija iespējams pārbaudīt pēc neatkarīgiem avotiem.

Kopš Gazas joslā 7.oktobrī sākās karš starp Izraēlu un kaujinieku grupējumu "Hamās", Rietumkrastā ir pieaudzis ebreju kolonistu vardarbības aktu skaits pret palestīniešiem, kā arī biežāk notikušas sadursmes starp Izraēlas drošības spēkiem un palestīniešu kaujiniekiem.

Saskaņā ar Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrijas datiem Rietumkrastā kopš 7.oktobra ir gājuši bojā 442 palestīnieši Izraēlas armijas operācijās, sadursmēs vai pašu uzbrukumos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu