Izsolīs četrus “Latvijas pasta” īpašumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka Ziemeļu ielā Mārupē.
VAS "Latvijas Pasts" administrācijas ēka Ziemeļu ielā Mārupē. Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS "Latvijas pasts" aprīlī publiskās izsolēs ar augšupejošu soli izsolīs četrus nekustamos īpašumus, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Nekustamo īpašumu Rūpnīcas ielā 3, Cēsu novada Liepā, pārdos ar izsoles sākumcenu 35 680 eiro. Īpašums sastāv no no ēkas 444,6 kvadrātmetru platībā un zemes 0,071 hektāra platībā.

"Latvijas pasts" patlaban izmanto telpas 82,2 kvadrātmetru platībā saimnieciskās darbības nodrošināšanai Liepas pasta nodaļā, līdz ar to nekustamā īpašuma ieguvējam ir pienākums vienu gadu no pirkuma līguma noslēgšanas dienas iznomāt šīs telpas "Latvijas pastam", norādīts ziņojumā.

Tāpat tiks izsolīts nekustamais īpašums "Avīze", Ludzas novada Istalsnā, par sākumcenu 1520 eiro. Īpašums sastāv no ēkas 124,9 kvadrātmetru platībā un zemes 0,026 hektāru platībā.

Atkārtoti plānots izsolīt īpašumu Saules ielā 3, Preiļu novada Riebiņos. Tā sākumcena noteikta 1751 eiro apmērā. Īpašums sastāv no divstāvu ēkas 166,1 kvadrātmetra platībā un zemes gabala 0,1 hektāra platībā.

Arī nekustamo īpašumu "Pasta Atvari", Dienvidkurzemes novada Priekules pagastā, izsolīs atkārtoti ar sākumcenu 1190 eiro. Īpašums sastāv no puses ēkas domājamās daļas, kam atbilst dzīvoklis 52,9 kvadrātmetru platībā.

Pieteikšanās izsolēm četriem nekustamajiem īpašumiem ir iespējama līdz 30.aprīlim, savukārt izsoles noslēgsies 10.maijā plkst.13.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu