Viltvārdis, aizbildinoties ar ziedojumu vākšanu slimai meitenei, no cilvēkiem izkrāpis naudu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts policija atzinusi par aizdomās turēto nodibinājuma "Pasaules vienotība" valdes locekli lietā par krāpšanu. Viņš maldinājis sabiedrību, aicinot ziedot it kā bērna ārstēšanai.

Valsts policijas Rīgas Ziemeļu pārvaldes lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas tika sākts 2023.gada 28.februārī par iespējamām krāpnieciskām darbībām sociālajā tīklā "Facebook", 2023.gada 10.februārī ievietojot sludinājumu ar aicinājumu ziedot naudas līdzekļus bērna ārstēšanai, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka sociālā tīkla "Facebook" lietotājs - nodibinājums "Pasaules vienotība" sociālajā tīklā ievietoja sludinājumu ar aicinājumu ziedot bērna ārstēšanai.

Sludinājumā bija apraksts par 14 gadus vecas meitenes Tifanijas Maļenhovas sirds slimību un to, ka viņai it kā nepieciešams veikt sirds operāciju Vācijā. Krāpnieciskajā sludinājumā arī tika norādīta operācijai nepieciešamā summa - 5430 eiro - un aicinājums ieskaitīt naudu nodibinājuma "Pasaules vienotība" bankas kontā.

Policijas iegūtā informācija liecina, ka šāds bērns ar sirds slimību nav reģistrēts un sludinājums nav patiess.

11.aprīlī kriminālprocesā viens no nodibinājuma "Pasaules vienotība" valdes locekļiem un vienīgais labuma guvējs tika atzīts par aizdomās turēto un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un ziedošanai izmantot tikai sabiedriskā labuma organizācijas, kas saņēmušas šo statusu atbilstoši Latvijas likumiem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka minētā nodibinājuma valdē ir Nikolajs Dubro, Aigars Kiseļovs un Arturs Kiseļovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu