Latvijas investīciju uzņēmums "Merito Partners" iegādājas divus īpašumus Vecrīgā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ēka Vecrīgā, Kalēju ielā 18/20
Ēka Vecrīgā, Kalēju ielā 18/20 Foto: Publicitātes foto/"Merito Partners"

Latvijas investīciju uzņēmums "Merito Partners" ("Merito") jaunas nekustamā īpašuma investīciju stratēģijas ietvaros veicis pirmos darījumus – divu vēsturisku īpašumu, daudzdzīvokļu ēku iegādi Vecrīgā, ziņu mediju TVNET informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā atgādina, ka "Merito" nekustamā īpašuma stratēģijas īstenošanai 2023. gadā nodibināja divus Latvijas kapitāla investīciju fondus – "Merito Real Estate Special Fund I" ar kopējo apmēru 1,2 miljoni eiro un "Merito Real Estate Special Fund II" – 1,9 miljonu eiro apmērā.

"Merito Real Estate Special Fund I" iegādājies īpašumu Vecrīgā, Kalēju ielā 18/20.

Ēkas platība ir 3000 kvadrātmetru, zemes platība pārsniedz 820 kvadrātmetru. Ēkā ir 12 dzīvokļi un divas komercplatības. Darījumu līdzfinansē AS "Signet Bank". Kalēju ielas 18/20 ēkas atjaunošanas ideju un veidolu 1999. gadā veidoja Zaigas Gailes birojs. "Merito" fonds plāno veikt šī īpašuma fasādes atjaunošanas darbus, kā arī citus ilgtspējīgus uzlabojumus.

Savukārt "Merito Real Estate Special Fund II" iegādājies īpašumu Pasta ielā 6. Tā dzīvojamā platība ir 1900 kvadrātmetru, zemes platība – 630 kvadrātmetru. Māju ar 85 dzīvokļiem plānots atjaunot, saglabājot tās vēsturisko vērtību.

Ēka Vecrīgā, Pasta ielā 6
Ēka Vecrīgā, Pasta ielā 6 Foto: Publicitātes foto/"Merito Partners"

"Merito" līdzdibinātājs un vadošais partneris Mikus Janvars atzīmē, ka 

"Rīgas un Latvijas nekustamā īpašuma tirgum, salīdzinot ar tirgus attīstību kaimiņvalstīs, ir būtisks izaugsmes potenciāls."

Pēc viņa teiktā, pieprasījums pēc renovētiem dzīvokļiem par pieejamu cenu Vecrīgas apkārtnē krietni pārsniedz tirgus piedāvājumu, tāpēc šajā investīciju virzienā uzņēmums sagaida arī lielu atdevi.

Janvars arī uzsver, ka "Merito" specializētās nekustamā īpašuma stratēģijas īstenošanā tiek piesaistīts 100% vietējais kapitāls, kas gan tiks izmantots abu iegādāto ēku atjaunošanā, gan arī plašākā mērogā.

"Līdz ar Rīgas centra infrastruktūras attīstību plānojam savu portfeli paplašināt. Šobrīd tiek veikta vairāku īpašumu padziļināta izpēte, un paredzam, ka nākamo darījumu varēsim noslēgt tuvāko mēnešu laikā," atklāj "Merito" līdzdibinātājs. 

"Merito Partners" reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 500 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Kesenfelds (76,92%), Mārtiņš Baumanis (11,83%), Mikus Janvars (5,92%), Jānis Pizičs (2,96%), Laila Hartmane (1,18%) un Vairis Dmitrijevs (1,18%).

"Merito Partners" pilnībā piederošais "Merito Real Estate Management AIFP" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu