Patēvu tur aizdomās par seksuālu vardarbību pret meiteni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policija rosina prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret patēvu par seksuālu vardarbību pret meiteni, informēja policijā.

Pagājušā gadā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirknī tika saņemta informācija no kādas Kuldīgas novada iedzīvotājas, ka viņas meita ir cietusi no seksuālas vardarbības no patēva puses. Valsts policija par notikušo sāka kriminālprocesu.

Noskaidrots, ka vīrietis, kurš dzīvojis kopā ar sievieti, tās dienas rītā, apzinoties, ka meitene ir materiāli un citādi atkarīga no viņa un nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, veica seksuāla rakstura darbības ar 16 gadus nesasniegušo jaunieti pret viņas gribu. Vīrietis divas reizes pieskārās ar roku meitenes sēžamvietai.

Jauniete par notikušo izstāstīja mammai, kura izsauca Valsts policiju, vēlāk pārtraucot komunikāciju ar vīrieti un izraidot viņu no īpašuma. Vīrietis policijai savu vainu izdarītajā atzina. Viņš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par šāda veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Valsts policija šā gada aprīlī pabeidza izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā un nodeva to prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija norāda, ka galvenokārt bērni nerunā par lietām, kuras ar viņiem ir notikušas, taču ja bērns tomēr uzticas un pastāsta kaut vienam tuviniekam vai pazīstamajam, aicinājums šim cilvēkam reaģēt un vērsties pie speciālistiem, kuri tālāk strādās ar bērnu un pārbaudīs, ko bērns ir pārdzīvojis un kam izgājis cauri. Par šādiem gadījumiem ir svarīgi informēt speciālistus un bērnam ir būtiski saņemt psiholoģisko palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu