Augstākās ēkas pasaulē "Burj Khalifa" attīstītājs "Emaar Properties PJSC" ir viens no lielākajiem nekustamā īpašuma uzņēmumiem pasaulē. Tā dibinātājs, Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) uzņēmējs Mohameds Ali Alabbars nu grasās attīstīt arī Andrejsalas apkaimi mazajā Latvijā. 

"Celt ēkas ir viens, bet īstais mērķis ir mainīt cilvēku dzīvi uz labo pusi," tā intervijā TVNET+ uzsver Alabbars. Pārrunājam, kādēļ viņš nolēmis iesaistīties Andrejsalas apbūves projektā un cik ātri projekts varētu virzīties uz priekšu, kādas ir viņa saites ar Baltkrieviju un vai investīciju aizsardzības līgums ar AAE ir nepieciešams turpmākai projekta virzībai.

- Kāda līdz šim bijusi jūsu saistība ar Latviju? Kad pirmo reizi šeit ieradāties?

- Tas bija 2007. gadā, ierados šeit kā tūrists. Iemīlējos pilsētā jau toreiz. Toreiz bija skaista vasara. Atceros, ka ieraudzīju pilsētas attēlu kādā ceļojumu žurnālā, tā nu nolēmu atbraukt uz nedēļas nogali. Atbraucu kopā ar brāli.

- Tas bija spontāns lēmums?

- Jā! Bijām šeit divas dienas. Pēc tam biju šeit vēl vienu reizi. Un tad kāds draugs piezvanīja, ka tiek meklēts investors projektam Rīgā. Es teicu "Lūdzu... Es neesmu ieinteresēts, ja tas ir mazs projekts." Es neīstenoju mazus projektus, pēdējos 30 gadus iesaistos tikai ļoti lielos projektos. Tādos, kuros iesaistīti tūkstošiem cilvēku. Tad viņi teica, ka runa ir par ostu, līdzās vecpilsētai. Tas jau kļuva interesantāk. Un tā tas viss sākās pirms diviem gadiem.