Bijusī "Augstsprieguma tīkla" un "Circle K" vadītāja iecelta "Rīgas namu pārvaldnieka" vadībā (4)

TVNET/LETA
SIA "Circle K Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone piedalās Baltijas uzņēmumu vadītāju aptaujas rezultātu prezentācijas pasākumā un atvērtajā diskusijā viesnīcā "Grand Poet Hotel".
SIA "Circle K Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone piedalās Baltijas uzņēmumu vadītāju aptaujas rezultātu prezentācijas pasākumā un atvērtajā diskusijā viesnīcā "Grand Poet Hotel". Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) padome uz piecu gadu pilnvaru termiņu apstiprinājusi divus jaunus uzņēmuma valdes locekļus - Guntu Jēkabsoni un Mārtiņu Pauru, informēja uzņēmums.

Jaunie vadītāji darbu RNP sāks 17.jūlijā. RNP valdē ir trīs cilvēki, un tās priekšsēdētājs joprojām ir Māris Ozoliņš, kurš piecu gadu pilnvaru termiņu sāka 2023.gada jūlijā.

Kā informēja uzņēmumā, Jēkabsone ir "augsta līmeņa speciāliste un vadītāja", kura bijusi AS "Augstsprieguma tīkls" valdes vadītāja, viņa ir bijusi valdes locekle un pēc tam priekšsēdētāja Ārvalstu investoru padomē Latvijā (FICIL), kā arī "Circle K Europe" viceprezidente.

Latvijā gūto jurista un biznesa vadības izglītību Jēkabsone papildinājusi vadības programmās Londonas Biznesa skolā un Kornela Universitātē ASV.

Stājoties valdes locekles amatā "Rīgas namu pārvaldnieks", viņa uzņemsies virsvadību pār uzņēmuma finansēm, risku vadību un juridisko nodrošinājumu.

Paurs darbu RNP valdē sāka jau pirms gada kā pagaidu valdes loceklis. Gada laikā paveiktais viņa atbildības jomā - uzņēmuma pakalpojumu klāsta attīstība, energoefektivitātes veicināšanas pasākumi un klientu sadarbības veicināšana - apliecinājis spēju vest uzņēmumu uz pārmaiņām un ieviest inovācijas, vērtē RNP padome.

Pirms tam Paurs savu karjeru veidoja SIA "Telia Latvija", kur bija valdes loceklis un komercdirektors. Viņam ir Rīgas Ekonomikas augstskolā iegūts profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā, un šī izglītība papildināta ar kursiem Jeila Universitātes un Pensilvānijas universitātes biznesa vadības skolās ASV, kā arī Nanjangas Tehnoloģiju universitātē Singapūrā.

Savukārt Ozoliņam ir 30 gadus ilga pieredze uzņēmumu vadībā gan Latvijas kompānijās, gan tādos starptautiskos, biržās kotētos uzņēmumos kā "Tieto Corporation" (Somija) un "Silverlake Axis" (Singapūra) struktūrvienības.

Konkursā uz šīm amata vietām saņemti vairāk nekā 70 pieteikumi. Kandidātu atlasi organizēja uzņēmums "Astral Executive Search".

Laikā no 2023.gada jūlija trešā valdes locekļa amatā ar pagaidu pilnvaru termiņu uz vienu gadu strādāja Viktors Šeršņovs - finanšu speciālists ar 20 gadu pieredzi banku sektorā, no tiem vairāk kā 10 gadus vadot banku komandas, kas apkalpo korporatīvus klientus.

RNP ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru.

Uzņēmums 2023.gadā strādāja ar 74,22 miljonu eiro apgrozījumu un 5,05 miljonu eiro peļņu.

Svarīgākais
Uz augšu