«Jaunpils pienotava»: Latvijas tirgus ir ļoti piesātināts ar piena produktiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas tirgus ir ļoti piesātināts ar piena produktiem, teica Latvijas piena pārstrādātāja «Jaunpils pienotava» padomes locekle Ilze Aizsilniece.

Viņa pastāstīja, ka «Jaunpils pienotava» turpina strādāt pie jauniem produktiem, tostarp šogad sāka ražot mocarellas sieru, ko pārdod ārvalstīs un trīs uzņēmumam piederošajos veikalos Latvijā, kā arī laida apgrozībā rūgušpienu. Vienlaikus viņa atzina, ka pašreizējos tirgus apstākļos ir grūti laist apgrozībā jaunus produktus, jo piena produktu cenas Latvijā ir pārlieku zemas un vietējais tirgus ļoti piesātināts.

«Mūsu mērķis nav vēl kādu grūstīt pa vietējo tirgu un nosaukt pēc iespējas zemāku cenu,» sacīja Aizsilniece, piebilstot, ka nākotnē uzņēmums plāno orientēties uz eksportu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Jaunpils pienotava» 2014.gadā strādāja ar 9,502 miljonu eiro apgrozījumu un 126,2 tūkstošu eiro peļņu.

«Jaunpils pienotavas» pamatdarbības veids ir piena pārstrāde un piena produkcijas ražošana un realizācija. Uzņēmuma īpašnieks «Piena ceļš» ir viens no lielākajiem piena ražotāju kooperatīviem Latvijā. «Piena ceļš» uzņēmumu iegādājās 2008.gada pavasarī no Dominikā reģistrētajām kompānijām «Euro Capital Limited» un «Gulf Finance LTD».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu