«Vienotība» ārkārtas kongresā vēlēs jaunu partijas priekšsēdētāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Politiskā partija «Vienotība» sestdien pulcēsies ārkārtas kongresā un vēlēs jaunu partijas priekšsēdētāju un valdi. Politiskā spēka priekšsēdētāja amatam izvirzīti divi kandidāti – partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs.

Pašreizējā partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uz priekšsēdētājas amatu atkārtoti nekandidēs, taču kandidēs uz valdes locekļa amatu.

Tāpat kongresā tiks ievēlēts arī jauns domes priekšsēdētājs un tā vietnieks, kā arī jauna Ētikas komisija.

Kongresa laikā ar uzrunām uzstāsies Āboltiņa, partijas domes un Cēsu domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kā arī bijušais ministru prezidents, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Par aktualitātem ministrijās un Ministru kabinetā partijas biedrus informēs arī partiju pārstāvošie ministri - ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, labklājības ministrs Jānis Reirs, kā arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Kongresam pieteikušies 595 partijas biedri.

Pasākums norisināsies Rīgā, Rīgas Stradiņa universitātes aulā, tā sākums paredzēts 10. Balsojumi par partijas amatiem sāksies plkst.11.30, taču rezultāti tikšot paziņoti tikai kongresa noslēgumā - 17.

Partijas domes priekšsēdētāja amatam izvirzīts Cēsu mērs Jānis Rozenbergs, Rīgas domes deputāts Uģis Rotbergs un partijas Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, savukārt domes priekšsēdētāja vietnieka amatam – Linda Medene un Krišjānis Liepiņš.

Savukārt uz partijas valdi kandidēs 41 partijas biedrs – Solvita Āboltiņa, Arvils Ašeradens, Marija Balcere, Raimonds Čudars, Kristīne Dzelme, Ints Dālderis, Jānis Drengers, Inese Lībiņa-Egnere, Edgars Engīzers, Valdis Gavars, Dmitrijs Golubevs, Hosams Abu Meri, Andrejs Judins, Didzis Konuševskis, Vilnis Ķirsis, Krišjānis Kariņš, Rihards Kozlovskis, Karina Korna, Aleksejs Loskutovs, Ronalds Līcītis, Normunds Līcis, Anrijs Matīss, Zigfrīda Ozoliņa, Māris Puriņš, Artis Pabriks, Līvija Plavinska, Karina Palkova, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Romualds Ražuks, Aigars Rublis, Māris Rudaus-Rudovskis, Vasilijs Smuļs, Guna Skangale, Kārlis Šadurskis, Edvards Smiltēns, Evika Siliņa, Laimdota Straujuma, Jānis Upenieks, Inese Vaidere un Alfons Žuks.

Aģentūra BNS jau vēstījusi, ka sasaukt kongresu ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas. Trešdien Rīgā noslēdzās abu kandidātu publiskās debates, kas norisinājās kopumā piecās Latvijas vietās.

«Vienotība» dibināta 2011.gada augustā, apvienojoties partijām «Jaunais laiks», «Pilsoniskā savienība» un «Sabiedrība citai politikai». Partijas mērķis ir veidot Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni, pausts partijas mājaslapā. Āboltiņa partiju vadījusi kopš dibināšanas.

Jau ziņots, ka «Vienotība» jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc «Latvijas Faktu» aptaujas par «Vienotību» balsotu 4,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu