Rīgas ielās švīkst riepas un kauc bremzes (102)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā šonedēļ bija atrodamas divas interesantas lietas. Vispirms kāds, laikam labu gribēdams, publiskoja dažiem, un tie daži visiem citiem, ar policijas īpašajām zīmēm neapzīmēto auto numurus, kurus lieto policija, lai ķertu agresīvos autovadītājus.

Internetā varēja atrast kādu video, kur uzskatāmi redzams, ko nozīmē - braukt agresīvi. Šo video īpašu padara tas, ka uz ceļa acīmredzami nepieklājīgi un pretēji jebkādiem noteikumiem uzvedas pilsētas satiksmes autobuss - brauc pa pretējo joslu un veic pagriezienu pie sarkanās gaismas.

Šie kadri, kuros ir vismaz divi nopietni ceļu satiksmes pārkāpumi, mums likās vairāk nekā dīvaini. Lai gan vārdi "agresīva braukšana" un sodi par to ir fiksēti normatīvajos dokumentos, par to skaidrība ir tikai Ceļu policijas inspektoriem.

Tipiska agresīvā braucēja uzvedība pilsētā - sastrēgumu apbraukšana pa pretējo joslu, brutāla spraukšanās priekšā citiem autovadītājiem, pagriezienu rādītāju un joslu neievērošana.

Par agresīvu braukšanu pienākas naudas sods no 50 līdz 200 latiem. Uz vietas par soda apjomu lēmums netiek pieņemts.

Lai gan braukšana pie sarkanās aizliedzošās luksofora gaismas ir bīstams manevrs, šis pārkāpums pēc bardzības skalas tiek vērtēts maigāk nekā agresīvā braukšana - vien ar četriem soda punktiem un naudas sodu no 20 līdz 100 latiem.

Tālāk ceļā pagadās atkal agresīvais braucējs, un nemaz nepārsteidz, ka tas ir pasažieru mikroautobusa šoferis. Pārsteidz, ka pasažieri tūdaļ ņēmās šoferi aizstāvēt, tieši viņi esot lūguši vadītāju traukties ātrāk.

Beigās secinām, ka agresīvā braucēja portretējums nekādos tipiskos rāmjos neiekļaujas.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu