Dalīšanās svētki Mārupītes un Rīgas iedzīvotājiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad: Sestdien – 19.jūnijāKur: Mārupītes Tēlnieku kultūrvēsturiskajā dārzāCikos: plkst.15.00 –20.00

Pagājušā gada rudenī pie Mārupītes notika pirmais, iepazīšanās un draudzēšanās pasākums, kurā satikās Mārupītes piekrastes iedzīvotāji, piedalīdamies pavisam jaunā un neparastā pasākumā – maiņas tirdziņā. Neskatoties uz ne pārāk labajiem laika apstākļiem, cilvēkiem šis pasākums patika un ieinteresēja. Turpinot labās tradīcijas, rīkojam «Dalīšanās svētkus», kur katram būs iespēja dalīties - mainīties ar savām līdzi paņemtajām mantām - grāmatām, platēm, magnetafona lentēm, žurnāliem, rotaļlietām, nelieliem sadzīves priekšmetiem, puķu stādiem vai istabas augiem, radošajās nodarbībās dalīties ar savu pasaules redzējumu, bet Zaļās skolas brīvdabas nodarbībās visiem kopā iegūt jaunas zināšanas par Mārupīti un tās apkaimi.

16.00 Svētkus atklāj dramaturģe Lelde Stumbre Zaļās skolas nodarbība – ieskats Mārupītes vēsturē, kultūrvēsturē. Stāsts par to, kāpēc mums Mārupīte ir tik īpaša un mīļa17.00 Ikvienam būs iespēja kopā ar Zaļo skolu doties praktiskā nodarbībā, kurā varēsiet noteikt Mārupītes ūdens kvalitāti pēc Upju vērošanas metodes18.00 Jānu mācības. Jāņu deju mācīšanās ar deju skolotāju, folkloristu Ernestu Spīču 19.00 Bioloģes Leldes Enģeles vadīta ekskursija pa Mārupītes krastiem.

Visa pasākuma laikā būs iespēja:• piedalīties dažādās radošās: un zīmēšanas darbnīcā «Radi savu pasauli»,• tikties un uzdot savus jautājumus Mārupītes apkaimē dzīvojošajam Rīgas domes deputātam,• dalīties pieredzē vainagu pīšanā un Jāņu siera pagatavošanā, kā arī līdzi paņemtā siera degustācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu