Atklāta žurnāla «NationalGeographic Latvija» konkursa galvenā balva

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnāls «NationalGeographic» šogad svin savu 125. jubileju. Tieši tādēļ šī gada janvārī tika atklāts žurnāla «NationalGeographic Latvija» un draugiem.lv konkurss, dodot vienreizēju un unikālu iespēju latviešu ceļotājiem rakstīt savus ceļojuma aprakstus pasaulē vadošajam kultūras, dabas, zinātnes un tehnoloģiju žurnālam. Atklāta arī konkursa galvenā balva – neaizmirstams un vienreizējs 125 stundu ceļojums divām personām uz pasaulslaveno «NationalGeographic» mītni Vašingtonā.

Ceļojums ietver došanos leģendārā žurnāla ilgās vēstures dzīļu izpētē, kas ietver muzeja apskati, ekskursiju pa pašu mītni un pusdienas ar kādu no pieredzes bagātajiem «NationalGeographic» pārstāvjiem. Brīvajā laikā iespējama Vašingtonas ievērojamāko vietu apskate.

Visi iesūtītie darbi ir pakļauti rūpīgai žurnāla «NationalGeographic Latvija» izveidotās žūrijasizvērtēšanai. Žurnāla«NationalGeographic Latvija» koordinatore un žūrijas locekle Līva Saliņa komentē: «Visi konkursam iesūtītie ceļojumu apraksti ir saistoši, taču izvirzot labākos darbus, mēs vērtējam arī to, vai aprakstā ir stāstīts par ievērojamām vietām, kultūru, ekonomisko situāciju, dažādiem faktiem, vēsturi. Līdzīgi, kā tas tiek darīts atlasot publicējamo materiālu«NationalGeographic» žurnālam. Un tomēr, ir ļoti grūti izvēlēties vienu vienīgo, jo katram mūsu ceļotājam ir bijuši pieminēšanas vērti piedzīvojumi.»

«Draugiem.lv Ceļojumu sadaļa ir pērļu upe – šeit var atrast daudz interesantu stāstu. Ir arī cilvēki, kas dalās ar apcerējumiem, kā viņi zvilnēja kāda kūrorta pludmalē, bet vairākums ir interesantu piedzīvojumu apraksti un bildes no vietām, par kurām grūti noticēt, ka latvietis tur spēris savu kāju. «NationalGeographic» ir iespaidīgākais ceļojumu žurnāls pasaulē, tāpēc uzskatām, ka tā ir vienreizēja balva draugiem.lv lietotājiem – nokļūt vienā žurnālā ar izcilākajiem pasaules apceļotājiem un pētniekiem» – par konkursu stāsta draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Piedalīšanās konkursā ir pavisam vienkārša. Līdz katra mēneša 10. datumam portālā draugiem.lv ir jāpievieno sava ceļojuma apraksts atzīmējot: piedalīšos «NationalGeographic Latvija» konkursā. Katru mēnesi «NationalGeographic» žūrija izvērtēs iesūtītos darbus, un labākais tiks publicēts nākamā mēneša numurā, kā arī tā autors saņems gada abonementu «NationalGeographic» žurnālam latviešu valodā. Gada labākais apraksts, ko noteiks gan žūrijas vērtējums, gan lasītāju balsojums, savā īpašumā iegūspatiešām neaizmirstamu un vienreizēju ceļojumu divām personām.

Pasākumus organizē «NationalGeographic Latvija» sadarbībā ar draugiem.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu