Lieldienu pasākumi Iļģuciema cietumā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iļģuciema cietumā garīgās aprūpes darbā, kas ir kļuvis par nozīmīgu resocializācijas darba daļu, uz Lieldienām parasti tiek rīkots ne viens vien pasākums kopā ar dažādu kristīgo konfesiju brīvprātīgajiem kalpotājiem. Pirmajās Lieldienās, Kristus augšāmcelšanās svētkos 31.martā plkst.13.00 notiks dievkalpojums, kurā kalpos Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas mācītājs Erberts Bikše. Dievkalpojumā skanēs pazīstami klasiskās garīgās mūzikas skaņdarbi Latvijas Nacionālās operas čellistes Maijas Prēdeles un pianistes Zanes Prēdeles izpildījumā. Otrajās Lieldienās misi noturēs Romas katoļu baznīcas bīskaps Antons Justs un priesteris Jaroslavs Nendza, portālam «Apollo» pastāstīja Rudīte Losāne, Iļģuciema cietuma kapelāne.

Šogad īpašu koncertu uz Lieldienām ir sagatavojusi mūziķu grupa «Šalom», kurā darbojas Latvijas Pestīšanas armijas cietumu kalpošanas vadītāji Andrejs un Irina Konovalovi. Koncertā cietuma klubā 31.martā plkst.18.00 skanēs A.Konovalova komponētās dziesmas, dzeja, liecības un lūgšanas; uz liela ekrāna būs skatāmi slaidi ar Iļģuciema sieviešu cietuma iemītnieču portretiem un ar nozīmīgākiem mirkļiem no sieviešu dzīves un aktivitātēm cietumā.

Kristīgās izglītības un audzināšanas programmā «Mirjama» jau visu Kluso nedēļu notiek dažādi pasākumi nodarbību un lekciju kursu ietvaros. Kā tradīcija izveidojusies Mela Gibsona spēlfilmas «Kristus ciešanas» noskatīšanās Lielajā Piektdienā. Lai izprastu Kristus ciešanu eksistenciālo nozīmi, pirms tam tiek demonstrēta telekompānijas Goldmedium veidotā filma «Septiņi nāves grēki». Neatņemama šo abu pasākumu daļa ir diskusijas pēc filmu noskatīšanās. Zaļajā Ceturtdien 28.martā Vecās Derības pasniedzējs Dr.Theol Juris Doveiko stāstīs par jūdu Pashā mielasta norisi. 1.aprīlī plkst.18.00 KIAP Mirjama viesosies Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Viņš ir biežs un mīļi gaidīts viesis Mirjamā. Šoreiz Mirjamas audzēknes kopā ar arhibīskapu dosies virtuālā ceļojumā pa Kristus dzīves nozīmīgāko notikumu vietām Jeruzalemē. Uz tikšanos ar ielūgumiem ir aicinātas arī notiesātās no pārejām nodaļām. Šādi kamerstila pasākumi, kas Mirjamā tiek rīkoti regulāri, ir kļuvuši iecienīti notiesāto sieviešu vidū.

Arī Latvijas Pareizticīgo baznīcas brīvprātīgās kalpotājas Iļģuciema cietumā gatavojas Pareizticīgo baznīcas Lieldienām pēc Juliāniskā kalendāra, kas šogad tiks svinētas 5.maijā. Kā katru gadu arī šogad ir iecerēts Krusta gājiens pa cietuma teritoriju, kuru vadīs Latvijas Pareizticīgo baznīcas priesteris Vasīlijs Fokša .

Ik gadus arī cietuma darbiniekiem pēdējā darba dienā pirms Lieldienām notiek pasākums, uz kuru tiek aicināts kā viesis kāds no pazīstamiem mūziķiem Latvijā. Šogad kā parasti Lieldienu pasākumu ievadīs kapelāne R.Losāne ar svētbrīdi. Kā viesis šajās Lieldienās būs pazīstamais mūziķis Igo. Cietuma darbinieki varēs iepazīties ne tikai ar viņa daiļradi, bet arī ar mūziķa liecību par to, ko viņam nozīmē Kristus augšāmcelšanās svētki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu